RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Poseta i voznja na pravoj off-road stazi u okruzenju !?
Bigneda:
Posto se vec nazire dovoljan broj ljudi za jedan kombi ;) a i neki okvirni datum da nastavim sa po nekim savetom...
Sto se setup-a tice na samim modelima preporucio bi osnovna fabricka za one koji nisu vozili na stazi. Ili bar teznja ka sto 'meksim' modelima, gustina ulja i opruge u amortizerima na donjoj mekoj-retkoj granici, ulja u diferencijalima sto redja-meksa (bar u centralnom i posebno zadnjem), servo saveri STO meksi (bolje krenuti od mekanog pa polako stezati nego na prvom skoku ostetiti servo ruku ili jos gore sam servo), motori (nitro i elektro) na sto slabijim setovanjima i podesavanjima...
Sa mirnijim modelima ce biti lakse nauciti i osetiti stazu (osecaj sirine i dubine u prostoru), pa kad se malo uvozamo lako cemo dotezati stvari koje mislimo da nas 'usporavaju' :)
Sto se baterija za brushless modele tice tu sam pokusao vec da pomognem a sto se tice Rx napajanja za nitro modele u tu cu probati bar malo ;)
Zavisno koliko su vam servoi jaki i koliko vuku struje trebace vam od 2 pa do 3-4 pakovanja baterija, meni na buggy modelu i nekim jeftinijim 15kg .15s servoima uspe da izdrzi ceo dan 2 seta 6v nmh baterija, LiFe pakovanja su malo jaca ali ne verujem da ce jedno bilo kojeg kapaciteta biti dovoljno za ceo dan !
Ostale baterije (predajnici, upaljaci, starter box-ovi, grejaci...) nisu toliko bitne i mnogo manje stete ce naneti ako se isprazne nego ove gore pomenute ;) a i nekako ove druge uvek neko ima da pozajmi pa nece biti problema ako zakazu :)
Agama:
Evo i ja neki savet da dam :) treba poneti što više različitih guma(profil šare) jer neznamo kakva je podloga, pa samom probom ćemo utvrditi šta nam najviše odgovara. Mislim, pošto sam gledao snimke da je za tamo ok guma kao što je Aka ibeam, Tourex x300, Aka impact, Vp pro blade evo, Lrp kamikaze i ostale poput tog profila. Možda može i da prodje i Aka moto tj.vp pro bulldog, jer su se na svetskom prvenstu u Argentini dobro pokazale a podloga je slična kao u Seresu, ali kao što sam rekao treba se sve prvo probati. Što se tiče tvrdoce guma i unutrašnjeg sunđera nam je za sada nebitno, jer to mi još ne možemo da osetimo i napravimo razliku.
Za vozače nitro motora OBAVEZNO poneti više komada filtera za vazduh i ulje za njih, jer ako je prasnjava staza moraćemo da ih menjamo par komada za dan, jer to čuva motor a i njegovo podešavanje! Ako neko nema, ponecu ja da imamo u rezervi .
Agama:
Poslednje informacije u vezi ekskurzije u Seresu su, da ako vreme bude dozvolilo ćemo imati prijateljsku trku sa sve merenjem vremena. Dobili smo cenu od 5€ po danu i očekujemo uskoro da nam jave za smeštaj a potražićemo i sami. Za sada vremenska prognoza obećava, tako da možemo da kažemo da je vreme polaska u subota 09.02.2013 u ranim jutarnjim casovima. Ekipa za sada broji dva sigurna člana a ostali koji su SIGURNI za put neka se dopisu na spisak da bi mogli da obezbedimo adekvatan prevoz kombi-minibus na vreme sa dovoljnim brojem sedista.
Agama:
1. Bigneda-Miloš
2. Agama-Sale
3.
Vox:
3. Vox-Voja
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version