RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

CRIUS AIO PRO

<< < (2/11) > >>

djbojan:
Nije to toliko lose ni uradjeno sve, recimo sve mi je prorradilo iz prve samo mi je bio problem sto nisam znao da promenim parametre u arduinoo sketchu. A ostalo je vec klasika.

Jedino ne cemu zameram sto nisu lepo objasnili podesavanje PID vrednosti.

cakra:
Vidim da se i ostali pate >:(...ali sta ces...

djbojan-koji su esc u pitanju? Verovatno si ih flashovao sa simonK...?Ocigledno da ti fetovi u esc-u ne mogu da podnesu pwm na 18Khz...

Jeste, u principu megapirateNG je u stvari hackovana verzja arducopter-a...i dosta stvari iz mission planera ne radi...ali vecina radi.

Recimo, kalibrisanje accelometra je moguce odraditi u mission planeru samo preko terminala...
preko terminala je uostalom, moguce odratiti sva setovanja-prava stvar za linuxsase ;)
komandom
setup[enter]
level[enter]

takodje, veoma bitna stvar je da se prilikom prvog ubacivanja megapirateNG u crius aio pro, odradi preventivno brisanje eeproma atmega.

clear eeprom[enter]

Veoma mocna stvar je taj terminal! (work)

Ja sam juce moju hexu vezao za astal 8)...i poceo da stelujem pidove preko ch6 na stanici...kao sto je objasnjeno u onom video tutorijalu...
Rezultat je-druga letilica!...sad mi hexa bolje leti u ACRO modu nego u STABILIZE modu ;)...
Sve je jaaako pipavo...i osetljivo za stelovanje...ali se da namestiti.

Popodne cu postaviti malo slika i vrednosti PID-ova do kojih sam stigao...naravno, moze to jos malo korigivati!
Sad mi preostaje da se bakcem sa GPS-om...i da vidim kako to radi.
Inace, moram da napomenem da GPS modul CN-06 V2.0 NE TREBA cackati preko  ucentre softwera!
Treba ga ostaviti na fabrickim podesavanjima-9800kb, 1Hz update rate...sve novije verzije multiwii-ja (development verzije pa i neke modifikovane 2.1 verzije) i megapirateNG, podesavaju potrebne parametre prilikom svakog startovanja softwera FC kontrolera!
GPS se fuul spaja sa serial portom2 (i rx i tx linije) naravno ukrsteno...RX-TX i TX-RX...

raspisah se... (<--)

ak:

--- Quote from: djbojan on January 22, 2013, 10:42:38 AM ---Nije to toliko lose ni uradjeno sve, recimo sve mi je prorradilo iz prve samo mi je bio problem sto nisam znao da promenim parametre u arduinoo sketchu. A ostalo je vec klasika.

Jedino ne cemu zameram sto nisu lepo objasnili podesavanje PID vrednosti.

--- End quote ---

Vecina dokumentacije za ArduCopter vazi i za MegaPirateNG pa se tu verovatno moze naci korisnih informacija.
Jedva nadjoh kako se ukljucuje podrska za mavlink OSD.
Ja bih tu isao na sto prostije resenje, sa sto manje nepotrebnih dzidzabidza.

PS: I za Windows napravise "terminal" (powershell) pa ga to ne cini dobrim operativnim sistemom ;)

Baky:

--- Quote from: cakra on January 21, 2013, 10:31:13 AM ---APM i megapirateNG, SVE modove leta definisu sa RC5 kanalom...znaci  ako je recimo 5 kanal na tropolozajnom prekidacu, imacete 3 moda, dok za vise modova -treba da se ostali kanali umiksuju u stanici pa sa njima da se definisu dodatni modovi leta-mislim da je sve to mnooogo bolje odradjeno i u mikrokopteru i u miltiwii softveru gde se svi modovi leta jednostavno definisu prostim klikom na zeljeni kanal iliti prekidac.
--- End quote ---

Za ovo ima gomila primera ko koristi ER9X (i odlično radi kod mene :big smile).

--- Quote from: ak on January 22, 2013, 09:36:06 AM ---Ako nekog zanima postoji i port Arduplane-a za ovu plocicu.
--- End quote ---

To je stariji port i koliko mi se čini, više ga niko ne održava :(

Takođe, sa Criusom ne radi HIL simulacija, tj. radi polovično, vraća poziciju u X-Plane ali čita lokalne senzore.

ak:

--- Quote from: Baky on January 22, 2013, 02:52:47 PM ---
--- Quote from: ak on January 22, 2013, 09:36:06 AM ---Ako nekog zanima postoji i port Arduplane-a za ovu plocicu.
--- End quote ---

To je stariji port i koliko mi se čini, više ga niko ne održava :(

--- End quote ---

Zadnji update Jul. 2012.
http://code.google.com/p/ardupilotdev/source/detail?r=196

Zato i kazem da mi ne uliva bas mnogo poverenja, forkovan projekat odrzavan od strane 2-3 ljudi.
Vise eksperimentalan softver, i MegaPirateNG i ArduPlaneNG.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version