RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

MultiWii PRO Flight Controller w/MTK GPS Module

(1/9) > >>

djgorandj:
Da li je neko sastavljao ovej kontroler: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=26588?

Koji softver ucitati u njega, ostaviti wii 2.1 ili megapirate? Ja sam probao sa oba al imam problem jer mi ne rade pitch i roll komande, ako otkacim 1 od signala na simulatoru istovremeno pomera oba paralelno. Ako su oba zakacena ne desava se nista, kao da se ponistavaju, tj to i rade.

Ploca sa originalnim softverom radi, ali ni na nju ne mogu da povezem planer

cakra:
Hm, ne znam da li si resio problem...
Nemam taj kontroler, ali to ti  je klasican atmega  baziran fc i sve kontrole mozes konfigurisati u arduino sketchu...
Ne bi ti preporucio da se bakces sa megapirateng, jer je jako zaznut za podesavanje i  ne leti bas sjajno...barem kod mene nije sa crius aio pro...
Komotno ubaci zadnji multiwii dev verziju i treba da radi...
Posto ja iskljucivo koristim sum ppm konekciju na fc (na tu "naviku" me primorao mikrokopter  :D )...nikad do sada nisam imao takvih problema.
 Eventualno, pogledaj na HK  da li imaju neku dokumentaciju (sumnjam) gde su naveli entuakno odstupanje u dizajnu u odnosu na klasican arduno mega kontroler...ako to ne nadjes ostaje ti da sam rucno pregledas i ispratis koji pinovi se koriste za potrebne funkcije fc-a...
Mora to da proradi...ima toga koji vec lete (<--)

djgorandj:
Megapirate radi sa planerom, al ima dosta stvrari kojih treba podesiti pa sam odustao za sad od njega.

Snimio sam wii2.1, za sad radi solidno.

1. problem, posle ubacivanja andrucopter softvera greskom, obe ploce su pocele da pogresno daju komandu, tj preko andruina sam posle ubacio wii2.1 ali pomeranjm palice roll ili pitch nista se ne desava. Jedna od te dve ploce, posle par brisanja i ubacivanja raznih verzija je proradila a druga i dalje ne zeli. Kako je prva proradila pojma nemam, pa ako neko zna kako da resim ovo sa komandom bio bih mu zahvalan.

2. originalni video sa prvog letenja, gopro montirana na gimbala ali nije bio ukljucen, ima sitnih oscilacija lavo desno, vozim ga u + konfiguraciji. Levl, mag i althold bio ukljucen mada althold ne radi ili nisam ja primetio neku razliku.

Takodje kada propada sa vece visine, recimo deset metara, desi se da zaosciluje, kao da pid nije ok i onda mu nema vadjenja, samo padanje.

Baky:

--- Quote from: djgorandj on March 08, 2013, 07:21:53 AM ---1. problem, posle ubacivanja andrucopter softvera greskom, obe ploce su pocele da pogresno daju komandu, tj preko andruina sam posle ubacio wii2.1 ali pomeranjm palice roll ili pitch nista se ne desava. Jedna od te dve ploce, posle par brisanja i ubacivanja raznih verzija je proradila a druga i dalje ne zeli. Kako je prva proradila pojma nemam, pa ako neko zna kako da resim ovo sa komandom bio bih mu zahvalan.
--- End quote ---

To pokušavaš da koristiš PPM-Sum ulaz ili si sve regularno spojio?
Pada mi na pamet mu učitaš eprom clear iz Arduina. Mene je tako zezala jedna pločica pa je to rešilo problem.

djgorandj:
Ne koristim ppm, samo sam spojio sve kanale na plocu, normalno kablicem.
Ako ucitam program povezem sa motorima qvad leti ali ne moze njime da se upravlja, levo desno napred i nazad ne rade. Na simulatoru na kompu takodje ne rade. Ako odkazim roll recimo, poclacenjem palice pitch-a ona paralelno vuce sa njim i roll, kao da su fizicki spojene a 100% nisu.

Taj problem je bio na obe ploce ali je jedna tokom flesovanja pocela da radi. Probacu ponovo da ocistim sa andruino programom pa da snimam nesto na nju. Najverovatnije je neki problem sa softverom, jer jedna od te dve ploce radi sad, znaci moze programiranjem da se to sredi, samo treba provaliti kako.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version