RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
MultiWii PRO Flight Controller w/MTK GPS Module
djgorandj:
Eto, ja ovo radim amaterski, za svoju dusu, ali snimak koji treperi nije nikome lep. Tako da motori se menjaju svakako, elise i posle slede razne nadogradnje. (na putu je sonar do 5m, olaksa ce neke stvari). Letenje se za mene podrazumeva samo kad je lepo vreme. Inače ne uživam u letenju quada. Avioni su za mene uzivanje.
askic:
Hoće li mi neko, molim vas, reći za šta koristite sonar?
djgorandj:
On javlja kontroleru trenutnu visinu letelice, na taj nacin letelica ostaje na recimo 1 metar visine sto pribliznije. Ako sonar nema dometa recimo na 7 metara tu ulogu nastavlja da vodi barometar. Sonar je precizniji dosta.
djgorandj:
Ponovo je bilo letenje, do duse po lepom vetru. Ubacio sam filter 42hz, opet je upadao u oscilacije ali ovog puta uspe da se izbori sa njima i ponovo stane kako treba. Probao sam i gps hold position, i on je zadovoljavajuce radio.
Sad ocekujem sonar, pa cu i to testirati ali i nove motore koji bi vibracije smanjili na minimum.
Snimke nisam kacio, losi su, drhte.
djgorandj:
Posle duzeg vrena ponovo isao na letenje, evo snimka sa jedne livade, motore sam zamenio, elise 10x4.5, sada leti sa 3s 2200mah oko 6.5 min, tj hoveruje, ali valjalo bi da se stave bar dve baterije. Trenutno je samo gopro fixirana za ram, snimak je bez stabilizacija, sam ookracen, tj sirov. Ukoliko se ukljuci sowtverska stabilizacija snimak bi bio odlican. Ocekujem brushless gimball pa ce prica biti jos bolje i to dosta.
Sad ne upada u oscilacije sam od sebe, jedino se to desava kada propada sa velike visine, ali uspeva da se izbori sa tim.
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version