Ja sam se kao mali, davno je to bilo, igrao sa Carrera Slot cars (Austria) oni normalno/naravno postoje i danas mislim da je prosle godine bilo 50 god. firme…
Tada su bili odlicni, danas verujem jos bolji uz tehnoloske napretke wireless, digitalna tehnologija itd…
Od prosle jeseni razmisljam da napravim tu neku stazu sa 4 trake, tu moze da se vozi do 8 automobila.. valjda.. ali je problem sto to trazi prostor od recimo 100m2, i tesko da moze tako lako da se pomera, odnosno nikako…
Carrera je dobra, jer ako napravis stazu u poslednjoj njihovoj tehnologiji, moze da se koristi, sa malim dopunama i one prethodne…
E sad koliko bi to sve na kraju kostalo, to niko ne zna… pretpostavljam da sa nekih 10tak tisuca bi moglo…
Za same korisnike nije velika investicija, auto je oko ili do 80 Eur + neki rezervni delovi, gume…. ali bi placali koriscene staze … za neke parice ….
jedanput nedeljno weekendom da se organizuje trka…
Ali se bojim.. kakve su nam navike… i kakva je besparica… tesko da moze da se isplati…. mozda ako se razmislja na duze staze… pa malo svoje licno zadovoljstvo, neki novi ljudi.. mozda…
Najveci je problem taj prostor koj je u tom slucaju otpisan za druge aktivnosti, zarobljen, treba grejati/hladiti.. a treba i neko da radi za neku platu cisti/odrzava..
i da bude na sred Terazija… i opet ce biti svima daleko … i skupo…. ali vredi probati, po mom misljenju…
a evo malo i preterivanja