RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Staza za micro automobile od 1/16-1/24

<< < (3/4) > >>

trijanglafly:
Ma i ne treba ti neka velika sredstva, stazu pre betoniranja odradi nekom vibro pločom ili žabom (ili runčno panj + dve letve za rukohvate) i armatura četvorkica čisto da ne ispuca beton i pi_i Miki. Na sponima malo zelenog itisona za bašte i to je to.

zajko:
@VladaSimon
Zahvaljujem svetcki coece !!
Planiram da obe napravim na dnu nesudjene asvaltne staze, jer tu ce biti i dece da budu sto dalje od piste, da nekome ne brndekne avion na stazu i decu...
Tu je slobodan i ravan prostor i blizu je napustenog bazena (gde cemo da probamo on-road, ako ih bude) a ima i sank ako krenu trke i sekiracije da moze neko da se oladi (pivom, do lakata!)... Tu bi bila i mikro i Crawler, a tu je i bandera sa rasvetom i strujom, da se pune baterije... Ako krene interesovanje neki radni sto za punjace, neka seljacka klupa za sedenje i tocilica  (:beer:)
Zovem za Crawler, kad ovu mikro napravimo i pokupim kojekave otpade i cepanice, daske, motke, cigle.. pa da redjamo skupa, a ti da odmah probas sa ovim tvojim sokocalom, pa da oma prepravljamo ako nevalja !! ()-()

mantagt:
Vi iz PZP-a zaboraviste grejdere, vidbro valjke, finišere... Jes da ste navikli na velike trase, ali ovo je stazica...  lol

Šalu na stranu, Trianglafly je u pravu za ukopavanje dela staze, jer će tu da bude problem s vodom, ali i to se da rešiti s nekim "propustom" u ovom slučaju crevom ukoliko imaš neki niži deo terena u blizini... A i vibriranje podloge, to obavezno, kao i taj šljunak što planiraš obavezno izvibriraj i sabij valjano, inače pucaće ti beton...

Što se podloge tiče, možda je interesantna varijanta gumirana podloga koja se koristi za dečija igrališta, trim staze, itt... Zaboravih kako se zove, ali je sad guraju po svim parkovima... Dobar grip i čuvala bi gume...

Za crawler-e/trai-e evo par linkova sa nekim scale stazama i detaljima, a po negde se vidi i način izrade...

http://www.scale4x4rc.org/forums/showthread.php?t=71681

http://www.scale4x4rc.org/forums/showthread.php?t=67730

http://www.scale4x4rc.org/forums/showthread.php?t=68657

http://www.scale4x4rc.org/forums/showthread.php?t=69871

Ovo su samo neki, malo extremniji za napraviti ali izgledaju extra...
Inače na ovom forumu (www.scale4x4rc.org) ima puno toga vezano za scale modele, crawlere, triale, itd... Vredi zaviriti...  ;namig

zajko:
Daovo izgleda odlicno... ali pretpostavljam da samo treba vremena koliko hoces... (work) i ovaj mostic od drveta je supis, ali... treba to napraviti...
Odlicno u svakom slucaju... drugo ta Crawler staza ne mora biti nikad zavrsena, ona uvek moze da se doradjuje i prosiruje, stvar maste, ulaganja nikakva, ali treba imati u blizini kamenolom  :mhm
Malo trazim po YouTube i gledam, cak ako se taj beton lepo upegla "oblom" moze da se ofarba bojom za beton da se obelezi ...
Za onaj podvoznjak sam mislio da izvedem neko crevo ispod i da odlazi voda ako se skupi, ali tu bi bilo vode toliko da se maltene pokupi sundjerom, ali sam sve jedno mislio da je pokrivam zimi nekim najlonom !

mantagt:

--- Quote from: zajko on March 14, 2013, 07:46:51 PM ---Daovo izgleda odlicno... ali pretpostavljam da samo treba vremena koliko hoces... (work) i ovaj mostic od drveta je supis, ali... treba to napraviti...
Odlicno u svakom slucaju... drugo ta Crawler staza ne mora biti nikad zavrsena, ona uvek moze da se doradjuje i prosiruje, stvar maste, ulaganja nikakva, ali treba imati u blizini kamenolom  :mhm
Malo trazim po YouTube i gledam, cak ako se taj beton lepo upegla "oblom" moze da se ofarba bojom za beton da se obelezi ...
Za onaj podvoznjak sam mislio da izvedem neko crevo ispod i da odlazi voda ako se skupi, ali tu bi bilo vode toliko da se maltene pokupi sundjerom, ali sam sve jedno mislio da je pokrivam zimi nekim najlonom !

--- End quote ---

Da, izgleda odlično, a i u pravu si da čovek treba da ima previše slobodnog vremena da napravi sve ovo... Za početak je dovoljna i gomila kamenja, šuta, cepanica, pa polako da se dopunjuje... Gotova staza, naravno, nikad ne može ni da bude, uvek postoji mogućnost da se nešto doda ili oduzme, ako dosadi i da se prepakuje... Samo je tu pitanje ko bi dolazio da voza tu stazu, jer staza za "sporaće" ima gde god se okreneš, plus što "sporaća" kod nas gotovo i da nema, ja znam samo za dva... ;namig... Možda ima još neki?

A ova stazica za mališane od betona, pa naravno da može da se opegla taj beton i ofarba to je i najednostavnije i najbrže, a nije ni loše... Jedino se gume za offroad malo više troše po betonu, plus i ne snalaze se baš najbolje po istom, pa još ako je mastan od boje....  mmmm

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version