RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Naza m GPS - da li izlazi nova naza ?
djbojan:
--- Quote from: nebeski on May 04, 2013, 06:00:27 PM ---Kod mene se sa jednim tropolozajnim preklopnikom bira izmedju modova: gps, atti, manual.
Dok drugim dvopolozajnim bez obzira na polozaj prvog, kontroler prebacujem u failsafe.
Na stanici su napravljeni takvi miksevi da oba preklopnika uticu na vrednost U kanala.
Dakle kod mene se to svodi da failsafe preklopnik prebacim u aktivan polozaj.
Nisam pitao bojana koji prijemnik je koristio, dali je prijemnik imao svoj failsafe i kako je failsafe prijemnika bio podesen. Ispravno podesavanje bi bilo da vrednost na izlazu U kanala iz prijemnika u odsustvu RC linka bude takva da Nazu prebaci u njen failsafe mod. Ovako podesavanje aktivira RTH funkciju ako dodje do prekida linka u letu a na stolu sprecava aktiviranje motora bez obzira na vrednosti signala u ostalim kanalima.
--- Quote from: vpilic on May 04, 2013, 05:13:31 PM ---Dusko nisam razumeo "dodatno prebacim u failsafe mod" mozes li pojasniti.
Ovo paljene motora moze naneti dobre posledice a sa druge strane nije bas lako svaki put skidati elise.
--- End quote ---
--- End quote ---
Koristio sam D8R-XP od Frsky-a
Koji je bio podesen da u odsustvu radio linka sa stanice, bude u FAILSAFE modu i gas da je na 50%, da bi u gubitku veze sa stanicom ostao na visini na kojoj jeste dok letelica ne krene da se spusta ili podize na 20m visine i da krene HOME.
Ali svejedno, nije moguce da sa stanice on pusti signal na sva 4 motora na 50% obrtaja dok je nakacen na usb kabal, to je samo procesor koji je bio u trenutku update-a bio u nekoj zabuni pa da je tako odreagovao....
sve u svemu,
NE KRIVIM NAZU, LEPO PISE VELIKIM CRVENIM SLOVIMA:
PRE UPDATE-A MOLIMO SKINITE ELISE SA MOTORA, JER POSTOJI MOGUCNOST DA SE MOTORI ZAVRTE I DA VAS OZLEDE :sljus
sova:
ono za opasnu nazu sam se salio al neki su pogresno prokomentalisali ,sve u svemu dobro se bojean kod tebe zavrsilo ! :) (pijanoo) . a nova nadogradnja ce sigurno bolje raditi od stare citam na netu da je bruka koliko je dobra!
djbojan:
Sad mi se desila ista stvar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A stanica upaljena i gas na minimumu
SKIDAJTE ILI PRIVEŽITE PROPELERE KAD RADITE UPDATE !!!!!!!!!!!!!!!!
Kad sam kliknuo na update, na ovu zadnju oficijelnu verziju koju je vlada dao, motori se zavrteli na nekih 3-4 sekunde,
aaaaaliii prcccc !!!!
kole_niš:
:)aplauz
djbojan:
Ali se zato isplati i iseckati malo prste :_D Leti sto puta bolje u odnosu na prosli firmware !!! (yay) (:sok:) (res)
i to me sad podseca kako mi je Wookong leteo, tako se ispravlja u ravan i drzi horizontalu,
a sto se tice uzletanja i sletanja, tek se tu vide poboljsanja, sve je drasticno poboljsano. ()-()
I to sa onim shit propelerima iz China koje ne mozes izbalansirati dobro da si bog otac.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version