RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Nastavak radova na polu skala modela SU31/2
promat:
Ipak se nesto radi na SU-31.Napravljen je mehanizam za gas motora,koji je u nepovoljnom polozaju za montazu pa sam se odlucio za ovo resenje.
Bio je problem doci do materijala za stajni trap,kao i obrada istog ali je to reseno uz veliku pomoc druga BELOG i druga BOJANA.Ovih dana ce mo nastaviti rad na tome sa ciljem da se izvrsi savijanje/alat postoji/i izvrsi probna montaza,obzirom da postoje tockovi sa osovinama i osiguranjem.
Pozdrav svim modelarima od
Dusana Papica
aerofly:
Koji je ovo aluminijum..dural ili obican? Pozdrav..
promat:
Fiksni stajni trap,koji je ovde prikazan je duraluminijum i ocekujem da cu kod savijanja morati da ga zagrejem.Obicno se mesto savijanja namaze sapunom pa se podruclje savijanja zagreje dok sloj sapuna nedobije braon boju.Naravno da je to jedan stari nacin,koji su primenjivali majstori da bi resili problem kontrole temperature da bi se kristalne plocice legure AL pravilno rasporedile i tako olaksalo savijanje bez makro i mikro pukotina.Nadam se da cu u tome uspeti.
Pozdrav
Dusan Papic
disljenko:
Veliki pozdrav za vas cika Dule, nego ima jedno pitanje za vas. Naime gledajuci jednu od slika iz vaseg prvog pisanja o ovom avionu primetio sam da bajonet koji spaja krila prolazi kroz plastican trup i oslanja se samo na tu plastiku. Zar ne bi trebalo da se sa unutrasnje strane ubaci 2-3mm avio sper koji ce biti kao i koreni provil na krilu cisto da taj bajonet ima malo jacu povrsinu na koju ce da se nasloni. Ipak ti delovi ce trpeti velika opterecenja. Sta vi mislite o tome?
Evo slika o cemu sam pisao:
Samo napred i sve najbolje.
promat:
Ovaj predlog ,koji si dao nije bez osnova i takav nacin ojacanja bokova trupa primenjen je u ranijoj varijanti EXTRA 260,kakav model ja imam.Od toga sam u ovom slucaju za SU31 odustao jer na mome SU31 ,koji vec imam i sa kojim sam leteo ,nema takva ojacanja ali ima distantnu cev za vodjenje bajoneta i ukrucuje bocne strane.To dobro funkcionise i dovoljno je kruto.Na ovom modelu ja zelim da izbegnem upotrbu distantne cevi unutar trupa jer ona ometa montazu rezervoara za gorivo i postavljanje akumulatora.Gde su vrhovi strelica koje si Ti obelezio tacno po osi otvora za bajonet a po poprecnom preseku trupa na toj poziciji ,postavicu rebro od spera 4mm,koje ce imati zadatak da drzi potrebnu distancu kod pritezanja krila uz trup modela.U svakom slucaju ja se Tebi zahvaljujem na ovoj sugestiji,koja nije bez tehnickog osnova ali mislim da ce moje usvojeno resenje opravdati razloge koje sam imao u vida za takvu odluku
Hvala na paznji i modelarski pozdrav od
Dusana Papica
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version