Ne znam dali sam se dobro izrazio, ali nisam mislio na zadrzavanje kretanja dok rucno ne zaustavim helikopter naginjuci ga u suprotnu stranu. Vec da kada pokusam da ga zaustavim iz odredjenog nagiba unazad, on se toliko nagne unapred da samo sto ne napravi flip. I naravno posto je nisko samo ljusne o zemlju. Ne znam dali je to normalno ponasanje ili ne.
TBE je "toilet bowl effect" kao kada bacis recimo komadic stiropora u wc solju i povuces vodu,voda pocne da se vrti i vidis kako stiropor pravi krugove u wc solji. E isto tako se ponasa i helikopter, sa nekim razlogom, koji nama jeste ili nije poznat, on sam po sebi non stop krece da pravi te krugove u vazduhu, kao u nekom vrtlogu. To uglavnom ubija upravljivost i zabavu. Uglavnom je tu kriv flybar, ako je kriv, ili ako nema dovoljnu slobodu kretanja, ili ako je previse pritegnut za osovinu pa se ne klacka slobodno, ili ako su oni linkovi koji povezuju flybar sa elisama previse stegnuti... Uglavnom sva ta zategnutost pruza otpor flybaru koji zbog toga kasni sa reakcijom, pa elise imaju neko ugaono kasnjenje koje se pomera u krug. Prakticno flybar juri sam sebe pokusavajuci da se ispravi, ali nikako da se stigne. Kao kuce koje juri svoj rep
eto to mu dodje TBE ukratko. Problem je sto mSRx nema flybar, pa ne znam odakle TBE, dal postoji jos neki uzrocnik.
A ubacio sam ja u startu i expo i d/r, ali sam odmah na sledecoj bateriji d/r iskljucio, ostao samo expo 50%. Ne ide tamo gde mu kazem kao koaksijalni heli, vec stalno nesto mora da se kompenzuje. Nesto izmedju aviona i koaksijalnog helikoptera, tako se ponasa. Verovatno je to normalno, ali ne znam kako da provalim sta treba da radim.