Eee... malo neka teska prehlada.. pa cekanje delova.... kojekavih sitnica... smorilo... a bilo i posla... pa sam onda zaboravio gde sam stao (godine iskustva) i evo sad uzeh ponovo da sklapam, nadam se da je sada sve tu...
Po savetu Duleta i Mladje, prvo krenuh od motora i njemu pripadajucih delova, 2 x Ignation, 2 x battery 2 x Spark Switch, servo gasa sam postavio (gore iznad motora) na kratko i sa kratkim linkom 5-6 cm plastika, servo CHOKEE isto na kratko 6-7 cm plastika, ali sa donje strane, ispod motora... spremio rupe za srafove koje nose motor, opet po savetu Duleta posebni srafovi, nesto kao 8.8 izdrzljivost materijala, imbusi... Elem bice jako fiksna/kruta veza, ali je ojacan i firewall i motorna kutija...
Sve sam povezao kako bi fiksirao motor jednom za svagda, nadam se, posto je prilaz zguza tesko pristupacan, ali zbog creva i spojeva mi fali da ortupijam par mm da bi mogao da udje u rupu, i difuzor tu zeza, ali pasce ujutru malo turpija za drvo...
Ono sto me sad muci, teorija je u pitanju, posto na gornjoj ploci kutije motora, a tako je i predvidjeno, dolaze Ignation, baterije i Spark Switch.... da li mogu da postavim jedno iznad drugo Ignation, predvidjeni su za srafljenje, pa sam mislio da jedan donji usrafim a drugi da zakacim iznad njega grckim vezicama, pa mi palo na pamet dali oni emituju smetnje jedan drugom, iako deluju izolavano, na probnom stolu kad smo palili motor nisam primetio neke smetnje...
Nesto computer koci i baguje...
Pitanje je : Da li je tehnicki ispravno da stavim Ignation jedan na drugi, prave li smetnje jedan drugom, baterije su tu odmah pored, i tu su odmah pored switch spark... sve na gomilu, napred, sto se tice motora...
Rx i sve ostalo je odaljeno nekih 70 cm...