Mislim samo najbolje. Bez obzira što je već zastareo u odnosu na novije komercijalne, ovaj besplatan program se može pokrenuti i na sporijim i starijim računarima a noviji simulatori ne. Može da se leti i sa tipkama tastature za probu, pa tako treba da se podesi. I ja sam 2002. godine počeo prvo sa njim da letim. Povezivanje sa stanicom je moguć i na drugim portovima starijih računara osim USB. U HK se može kupiti TX-USB pretvarač veoma jeftino za ovaj program.
Treba da se pomenu i autori braća Roman i Michael Möller, koji su napravili ovaj program na početku ovog milenijuma. U to vreme nije bilo ni jednog drugog RC simulatota, ako se dobro sećam, ili su i oni bilu u veoma početnoj fazi. Ima puno informacija na netu vezano za program na raznim sajtovima i forumima.
Postoje i alatke za njega, sa kojima se može konstruisati svaki detalj modela kao i dinavički virtualni parametri koji je potreban da se kreira svoj model. Tokom godina, ubacio sam neke svoje modele i leteo ih virtualno. Još sam našao i način kako da se kombatujem u njemu još daleke 2006. godine. Naravno ne na način kao današnji, ali je onda letenje 2 modela zajedno bilo veoma novo za mene i nigde još nisam video da to rade.
Ako neko poželi da se isproba sa crtanjem svog modela, neka napiše ovde. Potraži ću besplatne programe alatke, ako su još dostupni na netu i objasni ću njihovo korišćenje ukratko.
Evo slika nekoliko svojim modela u letu unutar FMS-a, a ostalo se može videti u albumu.
http://s298.photobucket.com/user/tibeteagle/story/10605