RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Preporuke za gimbal - do 100e bez kontrolera

(1/3) > >>

Ivan Milenkovic:
Pozdrav dobri ljudi  ()-()

Hteo bih da uzmem gimbal do 100e, bez kontrolera. Koristion bih Crius AIOP kao kontroler, makar za početak.

Jel neko ima da mi preporuči neku low budget varijantu, koja ne trese?

Isto tako, imam sad gimbal koji trese gore dole kada je gopro na gimbalu, i nije mi jasno zbog čeka trese toliko. Pretpostavljam da je to zbog gumica jer deluju na ceo gimbal kao opruga, ali zašto toliko trese? Mislio sam da su te gumice tu da bi smanjile vibracije, a koliko vidim samo čine celu platformu nestabilnom i treskavom. :)

popovicr:
Ivane, na RC Timeru sam kupio gimbal sa brushless motorima za 100$. Na Hobby Kingu sam kupio kontroler za 37$. To ti je oko 12.000 din, a gimbal radi ekstra. Ja sam odusevljen. Mozes kupiti na Hobby Kingu i Tarot gimbal kompletan za oko 150$. I to nije puno vise. Mala ti je razlika u ceni, a servo gimbal nije najsretnije resenje. To je moje misljenje. Pozz

Ivan Milenkovic:
Hvala puno na odgovoru. Koji je gimbal u pitanju, da bacim pogled?

E jedno pitanje: jel se može upravljati brushless motorima preko flight board portova za servo?

kole_niš:

--- Quote from: Ivan Milenkovic on October 23, 2013, 12:02:28 AM ---
E jedno pitanje: jel se može upravljati brushless motorima preko flight board portova za servo?

--- End quote ---

Nikako, izgoreće ti kartica!
Poz

popovicr:
Kako kaze kolega iznad, verovatno ne moze. Pa ne bi posebno prodavali kontroler da je tako. Skroz je drugaciji princip rada. Mozda je najbolje da kupis gotov gimbal.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version