RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Preporuke za gimbal - do 100e bez kontrolera
pedjartv:
na ebay-u moyes svasta nesto naci i to u kompletu. ja sam kupio gimbal sa tablom i izasao me je 150$.
rolex:
--- Quote from: Ivan Milenkovic on October 23, 2013, 12:02:28 AM ---
E jedno pitanje: jel se može upravljati brushless motorima preko flight board portova za servo?
--- End quote ---
Princip je da se ti izlazi za servoe sa flight board-a nakače na ulaze gimbal board-a i pomoću njih se odredjuje roll/pitch kamere koji gimbal board treba da održava.
Sama gimabal kartica ima elektroniku potrebnu za pogon tih brushless motora. Ti motori nisu obični brushless motori već imaju posebno motanje i mogu se koristiti samo za gimbal i slične namene.
popovicr:
Ja sam ga razumeo da je hteo nakaciti brushless gimbal motore na izlaz iz flight kontrolera. Imaju isti dzek ali princip rada je drukciji.
Ivan Milenkovic:
To, to.. Ali, jel neko može da mi objasni zašto toliko trese gimbal? Koji su uslovi da gimbal bude miran, tj da sa kamerom ne bude vibracija. Ovi antivibracioni absorberi - koliko treba da budu labavi, i koliko utiču na treskanje slike. Ne mislim jello vibracije, nego baš onako sitno gore-dole, treskanje jer se ceo nosač pomera gore-dole.
popovicr:
E to je vec nauka. Postoje gimbali sa tegom, sa mehanickim ziroskopom, servo, brushless,... Brushless je trenutno najbolji i najlaksi za montazu na letelicu. Imas na YT jos gomilu resenja, pa trazi koji ti najvise odgovara.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version