RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Preporuke za gimbal - do 100e bez kontrolera
Ivan Milenkovic:
Svakako da ću tražiti, ali sam se nadao da je neko kadar da pomogne, ko je već koristio nekoliko gimbala pa ima iskustva..
ivanmagd:
Mislim da i servoi igraju veliku ulogu u kvalitetu slike i da moras da imas skuplje servoe sa vecom rezolucijom...
Mislim da ne mozes da stavis hxt 900 i da ocekujes rezultate. A pre toga balansirani motori, elise, podesen FCB da ziroskopi ne prave velike udarce pri kontrolisanju pokreta...
pozz
vpilic:
--- Quote from: Ivan Milenkovic on October 21, 2013, 09:14:19 PM ---Pozdrav dobri ljudi ()-()
Hteo bih da uzmem gimbal do 100e, bez kontrolera. Koristion bih Crius AIOP kao kontroler, makar za početak.
Jel neko ima da mi preporuči neku low budget varijantu, koja ne trese?
Isto tako, imam sad gimbal koji trese gore dole kada je gopro na gimbalu, i nije mi jasno zbog čeka trese toliko. Pretpostavljam da je to zbog gumica jer deluju na ceo gimbal kao opruga, ali zašto toliko trese? Mislio sam da su te gumice tu da bi smanjile vibracije, a koliko vidim samo čine celu platformu nestabilnom i treskavom. :)
--- End quote ---
Zdravo Ivane,
1. "Jel neko ima da mi preporuči neku low budget varijantu, koja ne trese?"
Koju kameru imas???
2. Koji gimbal i kameru trenutno imas? Ako mozes posalji koju fotku da vidimo kako si sve sastavio.
Ivan Milenkovic:
Pozdrav,
Evo ovako: koristim gopro hero 3 black, mislim da je oko 70gr. Sastavio sam žalosno, pola delova nisam ni imao, evo slike:
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version