nabudzeni 3-axial gimbal na rc-timer-ov krsh

Started by r-xx, October 14, 2013, 11:54:48 PM

Previous topic - Next topic

r-xx

Prvo treba vratiti ovaj fabrichki iscasheni gimbal da bude u uglomeru po 90 stepeni, pa onda naci izgubljenu osovinu nasheg dobrog druga (pasuje osovina od motora skracena sa osigurachem) pa onda dodati trecu osu i budzu od motora, pa nashtelovati armenisku plocicu i dobiti kontrolu pitch i yaw na osmokanalnoj stanici, eo:

Stavio sam flou 20 stepeni na yaw, smanjio osetljivost gyroa na 40 %, imam yaw i pitch kontrolu preko potova, jer sam stavio y kabal na 7 kanal..

Tu je i dvo axijalni alexmos na drugom f-450 koji od starta radi super...                  (pijemo) (pijemo)

Ivan Milenkovic

Deluje baš super, i baš sam razmišljao kako da napravim gimbal da mi se ne klati previše. Jel imaš nešto snimljeno bez stabilizacije, da vidimo koliko dobro funkcioniše u praksi?

r-xx

Danas sam ga testirao i smanjio flou na 5%, ali cu ipak da ga povecam na 8% i dodam exponente... Utisak je da je ovo buducnost, snimci su bolesno mirni, jednostavno je drastichno bolje u odnosu na dvoaxialne gimbale, prosto je uzhivanje gledati svaki snimak. Na njemu su mi pulso motori i nose ovo iz sve shale. Gumice su sve od zenmusea, dva nivoa od po 8 komada, jer sa orginalnim gumicama trese ko vesh mashina.

(pijemo) (pijemo)

shone

popovicr

Jesi napravio neki test video da pogledamo? Drago mi je da je dobro ispalo.

Dok to cekamo, evo jednog predloga za gimbal. :) Sala je u pitanju, pa nek ne gleda ko nece.

http://youtu.be/IX8sP_JMIC8

r-xx

Pada kisha ceo dan, a i mrzi me da kachim klipove, verujte mi na rech...

Mogu da mislim samo kako to radi sa ozbiljnim spravama...      (pijemo) (pijemo)

shone

Pa gde stavi 10 inch monitor :sljus (mogao si i neku plazmu da zakacis) (:sok:)

r-xx

Desetka tezha 300 gr, meni vishe lezhi jer sam malo tjorav, neko voli manje, kako ko voli...

Dodao sam exponent na flou 100% i to je to, dead angle 5 % i to sve samo na yaw i sve postaje bruka...

pedjartv

lepo sve ovo izgledam i verujem da sve radi kako treba  :) ja problema sa moji quadom imam koliko hoces i i nikako da ga upeglam  oo))

Ivan Milenkovic

Koji je kontroler u pitanju?? Meni treba bolji gimbal, pa skupljam iskustva..

r-xx

Ovo vozi Nesha i josh neki ozbiljni piloti, i dosta su nahvalili:

http://www.armbgc.com/armbgc-v3-0-alexmos-controller-3-axi/

Kontroler je obichna naza v1, koja radi savrsheno jedino shto se inicijalizuje malo duzhe u odnosu na v2, sto je jedina razlika...

pedjartv

ii licno se uverio da je to sve lepo upakovano  :mhm