Da rezimiram,
Generalno sam veoma zadovoljan sa modelom, odnos uloženog novca i dobijene satisfakcije je neverovatan. Takođe ovaj model mi je omogućio da po drugi put, ali sada kako treba, uđem u 3D priču.
Yak je ispao oko 930-950g, što je 100g teže od današnjeg standarda u toj kategoriji (15-tak %). Težinu sam nakupio nalepnicama, teškim stajnim trapom, komandnim polugama i vijuškicama, servoima i setup-om koji je najjači preporučen za ovu kategoriju. Ipak, model lepo i stabilno leti, sa širokom paletom brzina. Jedina mana je što veća težina u kombinaciji sa tankim profilom i profil trupom, prouzrokuju veću brzinu poniranja (veća težina+mali čeoni otpor=veća brzina), ali mislim da to samo pilot primeti. Upravo zahvaljujući tankom profilu, malom otporu i velikim komandnim površinama model je neverovatno okretljiv.
Servoi hitec hs-81 (iste snage kao hs-82mg, ali sa plastičnim zupčanicima) ne rade posao. Moram da napomenem da moja verzija kontrolera daje servoima 5,5V a hs-81 traže 5,9V. Imao sam problema sa figurama koje zahtevaju jak i konstantan input komandi repa, knp: flat spin, prelazak u harier, harier roll, blander i slično. Kada sam stavio u rep Ino-lab servoe sve je profunkcionisalo kako treba (još samo da naučim da letim), takođe planiram da zamenim i hs-81 servoe u eleronima, verovatno sa nekim turnigy mks klonovima. Ovo pišem za slučaj da neko sastavlja sličan model za 3D, dakle moja preporuka je jači servoi od hitec 81-82, osim u slučaju da neko želi da kupi ove hs-81 od mene, onda su odlični. (šalim se naravno
)
POzdrav