Ako sam jaa sve ovo dobro shvatio ja mogu da povezzem napajanje na bilo koji input.
Samo mi nije baas najjasnije dli da skidam dzamper ili ne, posto necu cu stavljati nikakve servoe .onda mi nije potrebno napajanje naa Output grani.
Hajd polako, ispocetka
Na linkovima od APM- a site- a imas objasnjeno kako da uradis napajanje APM- a, polako procitaj i vidi kako da povezes APM.
Koliko sam ja shvatio, imas APM 2.6, imas BEC na ploci (distribution board) i OPTO ESC- ove.
Bateriju povezes sa plocom (distribution board), ESC ove povezes sa plocom (distribution board), sa ploce, preko BEC- a dovedes napajanje na OUTPUT deo, a u slobodni pinout (5V), uklonis dzamper.
Sa drugog BEC- a (UBEC- a), dovedes napajanje (5V) na bilo koji INPUT pinout, posto sesti (6) kanal na APM- u neces puno koristiti (ako se radi o quadu), na njega ubodes BEC. I to je to.
Ukoliko imas Power modul za APM, onda prvi deo (za OUTPUT) uradis kako sam opisao, uklonis dyamper a PM ukopcas u A12 pinout, pored I2C i obelezen je sa "PM". I to je to
.
Damper ostaje ukoliko sa jednog BEC- a (UBEC- a) napajas obe strane (OUTPUT i INPUT). To je varijanta koja moze, ali je naj manje preporucljiva.
PM je bolja varijanta, jer pored napajanja imas i ocitavanja napona i amperaze, kao i "cisto" napajanje. nije lose imati ga.
Ukoliko imas jos koju nedoumicu, slobodno pitaj. Stavi i koju fotku letelice...