ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Nadimanje LiPo baterija

(1/11) > >>

Gatti.Gatozza:
Definitivno nešto ne radim kako treba. Sve baterije koje imam, a koje koristim u mom Domin8Trix modelu se posle izvesnog vremena (5-6 letova) naduvaju, a ne mogu da utvrdim zbog čega.
Koristim Hobby King EcoSix punjač, baterije uvek balansiram na nikad više od 1C (2A - 2,2A)
Takođe, pri letenju ih nikada ne praznim ispod 3,8V.

Imam sledeće 3S baterije, i sve imaju isti problem:
Rhino 2250 30C 2 komada
Zippy 2200 40C
Nanotech 2200 25-50C

Na avionu su sledeće komponente:
SK3 - 3536-1050kv       Power(W) 505, Max Current(A) 34
Turnigy AE-45A ESC
Turnigy Ultra-light wood propeller 12x6

Prošlog vikenda sam premerio vrednosti koje dobijam pri punom gasu na zemlji.
Vuče maksimalno 35A, uz 350W.
Da li je moguće da deklarisanost motora od max 34A pravi ovaj problem? Na zemlji sam dobio vrednost od 35A pri punom gasu, ali ne znam da li sam nekada u letu stavio gas na maksimum. Šta mi preporučujete?

gizmo:
Definitivno taj setup srče mnogo struje iz baterija i najverovatnije je to jedini razlog naduvavanja.
Jel budu vruće kada sletiš?

Gatti.Gatozza:
Ne bi ih nazvao vrućim, samo blaaago zagrejane. Motor i ESC budu takođe mlaki, ni blizu nečemu što bi se moglo nazvati vrućim.
Milsiš da bi trebao potražiti motor koji ima veću "max current" vrednost?

magic:
Ponecu loger na livadu pa cemo da izlogujemo let i vidimo kako se ponasaju celije u letu. Sve sto si napisao ne daje ni jedan povod da se baterije naduvaju narocito sto znam kako letis. Meni "smrdi" na ESC.

poz

An-2 colt:
Imam isti motor na Easy glider PRO-u sa 10x6 elisom, 40A esc i 3s 3000mAh 20C bat.Daje preko 1kg potiska, znaju da se ugreju i motor i esc, bat. ne.Mozda ti je elisa prevelika, mislim da je 10x6 optimalna za taj motor.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version