ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Nadimanje LiPo baterija

<< < (11/11)

miša2002:

--- Quote ---P-označava broj ćelija paralelno vezanih po svakoj ćeliji posebno - gledaj da uvek bude 1P

--- End quote ---

Ovo 1P je jedna ćelija i to preporučujem. Svi ovakvi adapteri povećavaju taj broj. Ovaj, sa tvog linka, konkretno ga povećava do 6P !
Da me ne shvate pogrešno, ovaj adapter se može koristiti, ali ga ja ne preporučujem !

Što je struja manja, to je bolje - duže je vreme leta! Manja struja sigurno ne škodi!
Recimo:
Taj tvoj kvad, max "povuče" struju od, recimo, 100A. Baterija ti je od 5.000mA = 5A i C je 30, što znači da je možeš izmaltretirati do 150A !
Znači Q*C = 5 * 30 = 150A
Kako vreme leta raste, tako opada kapacitet (oni miliamperi) i napon baterije, tako da u nekom trenutku ne može da se ispuni uslov u kom može baterija da "normalno" radi... Pošto bi ograničenje velikih struja bilo vrlo glomazno, a samim tim i težinski-gramski teško, izabrana je samo naponska kontrola...
Bla, bla, bla...

mrburns:
Evo i ja da napisem svoje iskustvo. I ja sam u pocetku bio skeptican po pitanju punjenja vise baterija preko paralelnog adaptera.Medjutim, posto dosta baterija trosim u toku leta onda sam bio primoran da ga i isprobam. I za sada imam VRLO POZITIVNO misljenje o paralelnom adapteru za punjenje. Do duse na njemu iskljucivo punim baterije iste starosti i iste ili priblizne istrosenosti.npr. ako mi je napon jedne baterije na 11.1, druga, treca ili cetvrta  su najvise do 11.5V, znaci po nekim tudjim iskustvima i citanjima po netu, savetuju da napon izmedju nekoliko baterija ne bi trebao da prelazi vise od 0.5V razlike.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version