RAZNO > PREDSTAVITE SEBE I VAŠ HANGAR
miodrag Sehovic - Beograd
Yu-men:
Pozdrav shelle i dobro nam dosao ()-() (poz)
Takodje i ja sam od skoro clan ovog predivnog foruma, i moram ti reci da nisi pogresio sto si postao clan.
Clan sam na vise stranih foruma (ali u zadnje vreme ne silazim sa ovoga :big smile) i svi su mi uglavnom za dobar pocetak preporucivali EasyStar-a (ES).
Avion je tako reci univerzalan, prasta dosta padova, moze kasnije da se doradjuje, prepravlja, lako se krpi, nije nesto skup, leti odlicno itd. itd.
Sve u svemu nema mane i niko nemoze da kaze da Avion nije dobar pocetak.
slike mog ES mozes videti na http://rcfly4um.org/index.php?topic=1063.15
Sto se tice duzine leta, u njega staje Lipo-baterija 3S 4000mAh, pre ces ti da odustanes zbog bolova u vratu nego ES. oo))
Uzivaj (thumb)
leonardofibonacci:
Neces se pokajati, ako kupis bateriju veceg kapaciteta (kapacitet se obelezava jedinicom Ah - amper/cas), jer ces, kasnije, moci da je koristis na vecim modelima. E sad, veci kapacitet povlaci vece dimenzije i masu, pa se mora modifikovati model, ali nemoj da se brines, jako je jednostavno. Vazno je dobro podesiti centar gravitacije (CG), da bi model lepo leteo. S obzirom da si se odlucio za jedrilicu s motorom, let ce ti trajati duze, jer su oba modela sposobna za dobro jedrenje (bez motora), pogotovo kada naucis da nalazis stubove toplog vazduha (termicko jedrenje).
leonardofibonacci:
Jos nesto, mislim da je prvi model bolji od ES-a, jer koristi elerone, za skretanje, dok ES koristi kormilo. Na onom video snimku imas poredjenje ova dva modela, pa pogledaj. Izmedju ostalog, meni je onaj prvi lepsi. To je samo moje misljenje i ne zelim da ti se mesam u izbor.
Pozdrav.
srpska posla:
Pozdrav!
Imao sam priliku da sklapam i letim između ostalih modela i OMEI. Postoje mnogo jednostavniji, mnogo okretniji , fleksibilniji jednostavniji i zahvalniji modeli za početnika.
Npr. kod omei fabrički je predviđeno da se krilo ulepi kao jedna celina(kod ove to nije slučaj) sa oko190cm raspona nije baš zgodno za transport i skladištenje, inače ova jedrilica je više hotlajner nego jedrilica.
Taj izi glajder najviše obećava, i možda je najbolji model za sticanje samopuzdanja i najbrži put ka samostalnom letenju.
Ako preferiraš klasične modele od balze kjošo spree se pokazao kao izuzetan početniki model koji ima njviše potencijala da omogući početnicima malo naprednije letenje dok easy ima vrlo ograničenu envelopu (što je prednost u startu)
Moja preporuka je izi glajder, ili još bolje easy cub, pa ako ti modeli prežive mogu da se unaprede u 4 kanalne.
Srećan Božić!
Yu-men:
--- Quote from: leonardofibonacci on January 06, 2009, 11:05:04 PM ---Jos nesto, mislim da je prvi model bolji od ES-a, jer koristi elerone, za skretanje, dok ES koristi kormilo. Na onom video snimku imas poredjenje ova dva modela, pa pogledaj. Izmedju ostalog, meni je onaj prvi lepsi. To je samo moje misljenje i ne zelim da ti se mesam u izbor.
Pozdrav.
--- End quote ---
Izvini leonardofibonacci (:sok:) sad tek vidim na snimku da su skoro isti.
Kako stoji AXN Floater-Jet sa rezervnim delovima, mislim dali za njega (kao za ES) moze kasnije (zlu ne trebalo pu, pu, pu,) da se poruce posebno krila, trup itd. mmmm
Sto se tice elerona, mogu na ES-ru kasnije da se dorade bez problema, a sto se tice lepote u pravu si, i po meni je lepsi AXN. :mhm sto jes, jes.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version