miodrag Sehovic - Beograd

Started by shelle, January 06, 2009, 05:30:57 PM

Previous topic - Next topic

saxpg

Vec si dobio dosta dobrih savjeta, pa da ja nesto posebno ne filozofiram.
Nadji na netu, neki dobar simulator i vjezbaj prije nego sto pokusas da
poletis sa svojim prvijencem (ha ha, zvuci kao rakija) koji god da to bude.
Nemoj da zalis pare za dobru stanicu i dobar punjac, ostalo se sve menja
i lomi a ovo dvoje mozes uvjek dobro da prodas.

Dobro dosao!

Yu-men

Posle preturanja po Netu u vezi AXN Floater-Jeta.
Ipak ostajem pri tome da je EasyStar bolji izbor od AXN Floater-Jeta.

iz vise razloga

1.) nabavka delova (krila, trup itd.)
ES=da / AXN= ?

2.) kvalitet
ES= provereno / AXN= ?

3.) prostor za opremu i bateriju
ES=provereno staje sve plus bat. 3S 4000mAh /  AXN= deluje malo tesno ?

4.) Kako se ponasa na nebu (ali najverovatnije slicno ES-ru)
ES=odlicno /  AXN= ?

jedini plus je mozda cena od $67.79 (ako zivis u Hong-Kongu),
ali kad se uracuna Air Parcel (Serbia/Montenegro) 3000g - 3499g $44.06
ili cak EMS Express (Serbia/Montenegro) 3000g - 3999g $142.73
nije bas nesto ni povoljan  (nono)

5.) Multiplex je Multiplex  :mhm
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

MEPHISTO

Quote from: n3mke on January 07, 2009, 02:11:14 PM
Dobrodosao na forum.

...Sto se tice ovih malih, kao sto je Mephisto predlozio, to su cistokrvni indoor 3d modeli, i zahtevaju bar neko prethodno iskustvo. ...

Знам да се по диÑ,,олÑ,у почеÑ,ницима савеÑ,ују висококрилци са каракÑ,ерисÑ,икама каве је Марко навео пар посÑ,ова уназад, а не 3Ð" модели. То деÑ,,иниÑ,ивно сÑ,оји. Ипак, мислим да је Ñ,о пракса која је била поÑ,пуно оправдана, али у време када није било симулаÑ,ора и јеÑ,,Ñ,иниÑ... АРФ-ова од савремениÑ... маÑ,еријала и са елекÑ,ропогоном.

Износим своје мишљење за које одмаÑ... могу да приÑ...ваÑ,им сваку криÑ,ику и немам намеру да на било који начин опонирам искуснијим моделарима.

Разлози за предлог који сам дао, да почеÑ,нички модел буде један 3Ð" ЕПП модел су следећи:

-лако досÑ,упна могућносÑ, увежбавања на симулаÑ,ору пре полеÑ,ања

-јеÑ,,Ñ,ина и лака градња

-подноси падове и лоша слеÑ,ања јер се Ñ,ешко ошÑ,ећује

-зима је, ипак овакав модел може да се леÑ,и у било ком балону за Ñ,,удбал или Ñ,,искулÑ,урној сали

-ако није зима може да се леÑ,и и у парку или на било каквој пољани, писÑ,а или нешÑ,о налик на њу није поÑ,ребна

-и најважније, а шÑ,о се наслања на моју уводну Ñ,езу: 10 мин. леÑ,а 3Ð" модела развија реÑ,,лексе и шему покреÑ,а, дакле способносÑ, управљања моделом као, рецимо саÑ, времена лаганог леÑ,а неког висококрилца.

Ð"акле, ако може да се леÑ,и 3Ð" за мале паре и без нарочиÑ,ог ризика - зашÑ,о да не!? ЗашÑ,о Ñ,о онда не би био добар избор за почеÑ,ника?!

И још једном ћу поновиÑ,и, ово је мој начин размишљања и не могу га поÑ,крепиÑ,и нечим конкреÑ,ним (велико искусÑ,во, знање иÑ,д...). Молио биÑ... искусне моделаре да ово сÑ...ваÑ,е на консÑ,рукÑ,иван начин и да дају своја мишљења, искусÑ,ва и објашњења за и проÑ,ив оваквиÑ... мојиÑ... опсервација.

leonardofibonacci

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7372&Product_Name=Extra-300S__EPP_3D_Air_Plane_Model_(Unbreakable)

Slazem se sa Mephistom. Ako je model nelomljiv, kako tvrde, kontrole se mogu podesiti da budu malo suptilnije, pa se s njim moze uciti i, kasnije, leteti 3D. Ja sam ovu cessnu u g4.5, besomucno pokusavao da razbijem i nisam uspeo, ako je tako i u stvarnosti . . .

https://shop.textalk.se/se/article.php?id=8130&art=1331304

Bilo ih je, do skoro, i u UH, ali sada nema, ne znam zasto.
За живот ми мало треба: клавир, хлеб и парче неба!

shelle

pa da... u sustini je definitivno najbolje krenuti sa nekim najprostijim modelima - zbog, kako rece covek, razvijanja refleksa. Medjutim iznenadjen sam jednom drugom cinjenicom: nisam imao pojma da RC SIMULATORI imaju veom vaznu ulogu pre zapustanja pravog modela negde napolju. U nocnim smenama gledajuci da ispunim vreme, downloadovao sam neke rc simulacije sa neta i malo se zabavljao. Ali ovde sam saznao i za to da neke bolje komande mogu da se prikace na PC i da se vezba. To je strava, s obzirom da su simulacije veoma verodostojne (mada sam ja sa upravljao preko tastature - sto pretpostavljam nije isto kao i sa komandom - logicno. Mozda treba ipak krenuti tako sto ces kupiti neku dobru komandu (sa simulacijom)
??

Pozdrav

Shelle

saxpg

Sto se simulacije tice u pravu si.
Naravno uvjek je osjecaj sa pravim modelom drugaciji, ali simulator definitivno
razvija neke reflekse do kojih se moze doci samo praksom. Pa bolje u tom slucaju
polomiti virtuelni model zar ne...
Za vjezbanje ti tastatura , joystick ili nesto slicno apsolutno nista ne znaci.
Kada uzmes stanicu u ruke to je potpuno druga prica. Uzmi za primjer to da
stanice imaju mode 1 (palica gasa na desnoj strani) i mode 2 (palica gasa
na levoj strani). Ovdje kod nas 99% se koristi mode 2, i velika vecina nas
koja tako leti, kada bi uzela da leti stanicom mode 1 slomila bi odmah model.
Zato sve mora biti kao na pravom modelu.

I jos jednom... kad budes kupovao stanicu ne zali pare!

n3mke

Najvaznije je prvo dosta vezbati u simulatoru. Nikako ne poleci sam bez vezbe u simulatoru, jer nema sanse da nesto uradish :)
Dobra stanica je isto vazna, i najbolje je odma izdvojiti malo vise nego posle menjati. Imas i besplatne simulatore a i oni bolji su crackovani.. koliko mi je poznato samo phoenix rc nije.

U pravu ste za ove 3d modele, ali na njima se ne moze vezbati osnovno, jer nisu za to napravljeni.. Ne postoje dzabe onoliki traineri, pa svi bi leteli 3d :) Pogledajte snimke tih nesalomivih 3d avioncica, imate linkove u komentarima na hc, bice vam jasno  :big smile

shelle

Ludi UBEDISTE ME !!!!!!
Jel ima neka dobar stanica na prodaju???      ;namig

Salu na stranu, dajte neki savet za marku i neke okvirne cene. Spreman sam da uzmem nesto sto cu godinama koristiti.

P.S. izvinjavam se za gomilu progutanih slova u prethodnim postovima  :sljus

n3mke

Ako ti treba nesto pouzdano sto ces dugo koristiti treba izdvojiti oko 250-350 eura. Na 2.4g to su Spektrum dx7, futaba c7, futaba 6ex. Na nizim frekvencijama: JR xp7202, JR xp6102, graupner mx16, mx12...
Eto par dobrih..

shelle

ODLICNO! Evo vec sam zapisao sa strane sve sto si naveo n3mke , taman kad se vratim sa odmora da se bacim u potraznju i da se valjano naoruzam "van sezone". Eh sad...ako nije previse, kome bi trebao da se obratim za nabavljanje istih, odnosno, da li je najbolje dati oglas na ovom forumu pa da se ceka..

Pozzz

Dejan Dobricki

ne bih da zalazim duboko u raspravu ono 3d model ali je neki depronac pa moze ga voziti pocetnik jer je nesalomljiv treba gledati na to da kakav god da je model ako lupi o zemlju taman njemu nista ne falilo to je jedna greska kojih treba da ima sto manje, jednom mi je jedan covek rekao bio je vozac "Dejane svako zna voziti a jako malo njih zaustaviti se kada treba" e pa neki 3d modeli imaju vecu brzinu sletanja nego treneri pri punom gasu tako da ako je lako uzlateti isto tako i leteti mmmm veruj mi najteze je sleteti gde 3d modeli ne prastaju malo jace trzaje palica jer su jako osetljivi a to je odgovor ne tvoje ono 10 minuta 3d modela pa se izvezbas sto bi sad leteo nekog trenera , odes u teretanu dignes dva puta teg od sto kila da ne dizes 10 puta teg od 20 kg  :jaki: (nono) polako, meni su moji pajtosi citavu jednu sezonu samo sletali dok nisam bio spreman da to uradim sam i koliko god vezbao na simulatoru i bio dobar na njemu ni slucajno svoje prve letove nemoj da uradis sam bez pomoci iskusnog, zapamti na livadi nema reset dugmeta nisu isti vetrovi na simulatoru i livadi itd

poz i dobro dosao

magic

Easy Star i tacka,  :mhm!

Pozdrav
Veljko

Yu-men

Quote from: magic on January 09, 2009, 10:09:49 PM
Easy Star i tacka,  :mhm!

Pozdrav

(:good)

Takodje i moj glas ide EasyStar-u i tacka.
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

shelle

Korak po korak, dan po dan, pa onda noc... i eto, sad je vec lakse za odabir modela, bar meni

Toliko sam skupio informacija, a sto je jos lepse stupio sam u kontakt sa nekim ljudima koji su zaista bili od velike pomoci.

Fantasticno

Shelle

saxpg