RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
xaircraft superx
cakra:
Jedan mali update :)...
Posto sam stavio bele zenmuse gumice na dys troosni gimbal-moram da skrenem paznju da sa njima ipak imam primetan jello, koji nije bio sa stock gumicama...
Izgleda da su su te zenmuse bele gumice ipak previse "pihtijaste" mmmm, red bi bio da probam se sivim ili crnim...Sve u svemu vratio sam stare (iako sam razbusio rupe da bi stavio gumice od zenmusea...malo neprenskog lepka resava stvar...)
Posto sam od RCsrbija konacno dobio acc pack za roxxy motor -prilikom montaze foxtech supreme lite elisa -polomih Al osovinu od sivonjskog stezanja... danas sam isprobao i elise.
Foxtech supreme lite 11x55 cca 11eur par...hm, sasvim solidan kvalitet, nista specijalno i extra, relativno sam ih lako i izbalansirao...doduse jednu bas i nisam nekako uspeo...??? ali eto...
Elise su bas lagane i imaju onaj karakteristican carbonski zvuk prilikom leta...vreme leta je identicno kao i sa grapnerom i tu neke razlike nema.
Gledajuci Xaircraft black box podatke, vibracije su za nijansu manje nego sa graupnerom...i primetno je da mi jedan motor (opet) ima problema sa lezajevima... :sljus
Ruku na srce, motori imaju jedno 50 sati leta i to se polako oseca...
Iako sam planirao da pazarim neki all in one fpv monitor...izgleda da cu ipak poruciti sunnysky 3108 motore (___)...a posto se vise ne secam kada sam slomio elisu na kopteru prilikom leta ili experimentisanja...mozda porucim i citava DVA para t-motor 11x37 ili 12x4 elisa... ;namig..nek ide zivot... (fiu)
(<--)
Saka:
Ako poručis sunnysky 3508 od mene imas 50 % popusta za jedan sto imam viska ,taman tebi da bude rezervni motor :)
kole_niš:
--- Quote from: cakra on November 09, 2014, 09:13:13 PM ---Jedan mali update :)...
Posto sam stavio bele zenmuse gumice na dys troosni gimbal-moram da skrenem paznju da sa njima ipak imam primetan jello, koji nije bio sa stock gumicama...
Izgleda da su su te zenmuse bele gumice ipak previse "pihtijaste" mmmm, red bi bio da probam se sivim ili crnim...Sve u svemu vratio sam stare (iako sam razbusio rupe da bi stavio gumice od zenmusea...malo neprenskog lepka resava stvar...)
Posto sam od RCsrbija konacno dobio acc pack za roxxy motor -prilikom montaze foxtech supreme lite elisa -polomih Al osovinu od sivonjskog stezanja... danas sam isprobao i elise.
Foxtech supreme lite 11x55 cca 11eur par...hm, sasvim solidan kvalitet, nista specijalno i extra, relativno sam ih lako i izbalansirao...doduse jednu bas i nisam nekako uspeo...??? ali eto...
Elise su bas lagane i imaju onaj karakteristican carbonski zvuk prilikom leta...vreme leta je identicno kao i sa grapnerom i tu neke razlike nema.
Gledajuci Xaircraft black box podatke, vibracije su za nijansu manje nego sa graupnerom...i primetno je da mi jedan motor (opet) ima problema sa lezajevima... :sljus
Ruku na srce, motori imaju jedno 50 sati leta i to se polako oseca...
Iako sam planirao da pazarim neki all in one fpv monitor...izgleda da cu ipak poruciti sunnysky 3108 motore (___)...a posto se vise ne secam kada sam slomio elisu na kopteru prilikom leta ili experimentisanja...mozda porucim i citava DVA para t-motor 11x37 ili 12x4 elisa... ;namig..nek ide zivot... (fiu)
(<--)
--- End quote ---
Ja sam ranije dosta eksperimentisao sa elisama, sigurno je da zavisi i od motora, al nekako imam najbolje rezultate sa x47 (10ke i 11tice). Em duze vreme leta za par minuta sa istim setupom, em manje bučno, kopter je oko 3.5kg, sa 10Ah lipo.
cakra:
Da tu si u pravu Kole...ja sam koristio gemfan plasticne 11x4.7 i bio sam extra zadovoljan sa njima...mislim to zaista ima veci uzgon od graupnera 11x5, manje bucno i sl...jedino je mana sto hoce da puknu i to kod huba...mada meni se to nikad nije desilo u letu...
Stalno mi je bila zelja da probam te hubles propelere...sjajno dizajnirani i ideja montaze direktno na motor je odlicna...ali rezultati bas i nisu neki???Elise su -barem ove foxtech supreme lite bas bucne...
@Saka
hm, vidim da imas viska jedan 3508 :)...pa sta ga znam, kad uporedim ove moje motore roxxy 2827 -sunnysky3108 mu dodje kao gigant!
mogu misliti te 3508 koju su za nijansu veci...
Vodim se idejom da ako su ovi postojeci motori sasvim dosta za quad-nema potrebe da ga dodatno opterecujem vecim motorima...iskreno,po nekim specifikacijama bili bi dosta i sunnysky 2216/650kv...da o 2814 seriji ne pricam...ali ideja o direktnom montiranju propelera na motor me ipak vuce u pravcu 31xx/35xx serije...
Mada, po prvim testovima nisam nesto impresioniran tim propelerima?
Izgleda da je onaj setup koji fura xaircaft-31xx motori/800KV u kombinaciji sa APC 11x4.7 plasticni elisama na 4S batt. nije bezvezna kombinacija... mmmm
Bas sam juce vratio graupner 11x5 elise na hexu-koju niko nece da kupi ;namig (hteli bi ali bre previse filozofiraju... lol ) bio sam -opet, iznenadjen kako to fino i mirno leti...ntm prop3530/1100KV motocine na 3S batt. 3800mA cca 8-9 min leta. Snage na pretek...
Iako mrzim te motore zbog njihovog velikog KV-a, i nemogucnosti koriscenja na 4S (ne, necu da koristim elise od 8-9 incha ;namig ) izgleda da im prijaju te graupner elise...mozda 10x5 bi bile bolji izbor...
(<--)
motorola_la:
mini x izasao , prvi rew :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version