Ajde da malo ozivimo ovaj multirotor topic...
Posto sam skoro sve od multirotora rasprodao-u nameri da okrenem list i pocnem sa necim novim,
poceo sam da precesljavam net- da bih se opredelio za sledeci fc.
Mikrokopter sa imao, nazu, apm, crius aio v1 sa multiwii i megapirateng...sve probano i vidjeno
U zadnje vreme su se pojavili novi fc kontroleri bazirani na 32 bitnom arm-u...blabla...
Namera mi je bila da napravim jedan quad, ali pravi
...prvobitna ideja je bila da koristim
diy drones pixhawk clon-ima ga kod kineza za oko 140evra sa ssve gps i ostalom pratecom opremom.
Kao ram sam hteo da koristim tarot ironman 650, jeftin a jos i rasklopiv, a motori bi bili tarot
4008 650KV, extra KV za 4S batt i malo vece elise reda 11-13 incha.
Ali kako to obicno biva...nista od planiranog nisam ispostovao
...i na kraju-ne znam sta mi bi
...ali porucih xaircraft superx basic, za cca 335eur.
Ono sto sam video kako leti, i sta moze, nekako me ubedilo da krenem tim putem...
Naravno, ako vec koristim xaircraft superx, logicno je da koristim i njihov quad ram xaircraft
650 v4 value-koji je uzgred stvarno cool -ali i poprilicno skup cca 150eur.
Kao motore sam odlucio da probam-t motor 3110 i to od 700kV...naravno, ni to nije jeftino...
i dok cekam da stignu- ceo sistem cu da probam sa proverenom kombinacijom koju vec koristim
godinama- roxxy 2827-34 od 750kV...jbg kostaju skoro kao tmotor
ali su zaista dobri.
I...neki dan mi je stigao superx iz kine...prva radost je bila sto sam za troskve carinjenja platio - 400din.
)) uhhh
Utisci:
Extra lepo napravljen-odaje utisak kvaliteta...
Setap-koji setap?
Mislim da je to sto mi se prvo nije svidelo!Mislim... naviknut na ostala fc resenja-ovo je cist
idiotluk,nema tu niceg da se podesava...dodelis kanale , 5 kanal za modove leta na 3 polozajni
prekidac, 6 kanal za RTL, 7 kanal-eventualno na potenc. za gainove i...?
ako nekog bas zanima cela procedura-neka skine manual
...mada, kad malo bolje razmislim sve je
ipak sasvim logicno i krajnje jednostavno...
Sledece mane- nema IOC, ili ti simple mode ili ti carefree moda...
Nema batt alarm?
Ima ga, ali samo u kombinaciji sa OSD...? Nije istina da to nisu mogi da odrade...
Nema waypoit letenje...
Ima podrsku samo za futaba sbus risivere, nema podrsku za CPPM-koji sam do sada iskljucivo
koristio-naviknut na mikrokopter.
Evo jedne bedne slike...nastavak sledi