Vežbaj na simulatoru kao što su ti mnogi već x puta rekli, nađi nekog iskusnog da ti pregleda model, setup, težište, pa da on poleti model, a ti da preuzmeš komande kada je na većoj visini...
Neiskusan si, ne znaš osnove, ne znam kako znaš da nešto pruža zabavu kada nisi ni poleteo kako treba...
Neko ti je već pomenuo negde da se tako ne poleću modeli, ne znam gde si ili od koga si video da se tako tj. na taj način poleću modeli iz ruke? Bio si u leskovcu na skupu i nisi video tamo nikoga ko je poletao tako model, ja sam krasičkom oka video da si probao na taj način da poletiš čini mi se neki mig29 od deprona i to se neslavno završilo ako se ne varam. Gledaj, uči, pitaj... svako će ti izaći u susret i pomoći i dati savet ali samo ako ti želiš da ti neko pomogne ili se obratiš za pomoć, naravno ako hoćeš da saslušaš i poslušaš savet, došao si u Leskovac upoznao se sa ljudima i kao najiskusniji pilot bez bilo kaga da pitaš za savet probao da poletiš model i olicvadio ga pre nego što si rekao keks...
Vidiš i sam da su se mnogi oladili da ti daju savete, a sve zbog tvoje tvrdoglavosti. Pročitaj još nekoliko puta sve savete koje su ti dali ljudi ovde sa foruma svi su bili poučni i dobronamerni, kada shvatiš šta su ljudi hteli da ti kažu sve će biti bolje. ako nastaviš tako niko ti više savete deliti neće, lupaćeš modele i pare i na kraju ćeš bataliti čitavu priču.
Umesto što imaš "pomoć" filmadžije. batali snimanje neka ti taj pomogne i baci model kako ne bi cimao stanicu, model se poleće u tvom slućaju tako što se baca iz ruke energično u horizontalnom položaju ili čak blago prema zemlji nikako sa nosem u ka nebu. Doduše ima nekih klipova i pilota koji pojedine modele poleću iz ruke sa nosem ka nebu ali su to iskusni piloti, modeli imaju mnogo malu masu u odnosu na potisak pa mogu pa povuku i izvuku tako startovan model. Niti sui ti iskusan pilot niti su tvoji modeli takvi.
Još jedan dobronameran savet, stavi to što imaš sa strane, malo je ljudi naučilo da leti na niskorilcima, za početak visokorilac neki i ne iz tvoje kuhinje nego lepo kupi easy star ili neki njegov klon tipa bixler, pročitaj lepo uputstvo namesti otklone po uputstvu, podesi cg. pa onda na livadu da vežbaš, kada izvežbaš na njemu kasnije će sve biti lakše. Posle easy stara, pređi na easy glider ili radian pro pa onada pređi na neki trener visopkokrilac sa trapom, tipa arrow ili calimato ili nešto slično tome pa tek kada savladaš sve to ti možeš da kreneš sa nekim niskokrilcem. Za početak ne idu nikako ni mali modeli oni su po pravilu vrcavi, pa ako je to još niskokrilac eto radosti za posmatrače. za početak nemoj nikako leteti modele ispod 1,2m razmaha, a preporučeno je da budu 1,3 ili 1,4m. sa manjima si u problemu, sa većima u još većem.