RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI
Telemaster 400 , samogradnja
sloba_b:
hvala za preporuke ;)
nastavio sam sa radovima...ovaj slabo definisan plan po kome radim bas mi stalno pruza iznenadjenja.. jedno krilo privodim kraju..
sloba_b:
lepio sam plankove, dodao mala ojacanja na izlaznoj ivici zbog sarkica..
krila su skoro zavrsena , ostaje da uradim i elerone i spojim posle.
otvoren sam za sve sugestije i predloge ;)
sloba_b:
zavrsio sam krila, elerone sam krenuo da radim al sam u nedoumici, planirao sam da ih napravim po ovom sistemu . pa me zanima koja debljina zice treba da bude ( raspon celih krila je 90cm) , i dal je uredu da kraj zica koji ce stajati u eleronu bude samo tako kratak i savijen pod 90 stepeni ili mogu da ga pustim malo duze 2-3cm pa da ga savijem u "U" i ti time mu povecam povrsinu "hvatanja" .
I jos mi je nedoumica zica koja prolazi kroz deo centroplana dal treba da stoji u nekoj cevcici? razmisljao sam da napravim od dva kruga nekog papira ili sl..metodom motanja...
sloba_b:
prstim od neiskustva, pa mi treba jos saveta, na planu nije naznaceno koja je visina poluga za otklon komandnih povrsina -hornova, pa me zanima za ovu velicinu modela koja je od prilike? mmmm
soprano:
Debljina zice treba da bude 2.1 mm ili 2.2mm,to je zica koju ces lako skinuti sa bandasa neke stare bicikle i tu imas vec narezan M2 navoj tako da ce ti to dobro doci da zavijes ove plasticne hornove.Iste zice koristi i za poluge servoa a mozes i za trapove jer model nije mnogo tezak.Duzina koja viri iz krila je oko 2-3 cm nije bas mnogo bitno jer su otkloni na eleronima ionako mali.
Sto se tice zice u centroplanu,neznam da li si planirao da rastovljas krila ili da ih ulepis da budu jedna celina.Mislim da zbog male duzine krila treba da ulepis te dve polovine i onda ti nije bitno da li prolazi kroz nesto ili ne.Mozes izbusiti rupu kroz neku punu balzu i to lepo ulepiti i kraj.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version