RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI
Telemaster 400 , samogradnja
sloba_b:
zagledao sam po pitanju svog predhodnog pitanja i sada mi je malo jasniji sistem sa "klavir zicama" al ne znam za ovu velicinu modela koja zica je ok debljine tj precnika?
sloba_b:
nasao sam jako (za mene) lepo i dobro resenje, mozda je za temu tehnike i metode u modelarstvu al ostavicu ga ovde uz ovu moju temu
sloba_b:
malo sam se zezao oko sitnica, pravio sam elemente za centroplan krila koji su u ravni izlazne ivice za pokretanje elerona putem centralnog (jednog) servo u sredini (sa donje strane) krila.
Nosac motora je malo šuntav pa moram da napravim nov i drugaciji 'firewall' ...onaj sa prilozene slike nije dobar..
tibeteagle:
Ova dupla "LL" poluga u tvojoj ruci ne sme da se klama u toj rupi, jer će se to odraziti na rad elerona. Bilo bi bolje da je taj deo od tvrđeg drveta ili da se okreće u nekoj cevčici. Balza će se brzo ishabati i klama će se.
Ono gore na klipu za servo rudu je malo komplikovano. Ovo na slici dole je mnogo jednostavnije od obične polutvrde žice od 1.0-1.2mm debljine. Ono brdašce "U" oblika na sredini služi kao amortizer i kao mehaničko podešavanje razdaljine, sa kleštama naravno, jer sa jednim radnim servoom nečeš imati potpunu mogućnost trimovanja položaja elerona sa stanice. Sada ćeš uvideti da su dva posebna servoa, po jedan za svaku stranu, mnogo boje i jednostavnije rešenje. Tako je ne samo podešavanje bolje moguće, već i korišćenje flaperon funkcije (eleron + kočnica), ali koje ti u suštini kod ovog malog modela nije potrebno, ali da se zna kod sledećeg modela.
Moraš da rešiš spoj sa nekom kopčom na toj "LL" žici koja ide do elerone i rude. Ima raznih načina pa ako još nemaš pitaj.
sloba_b:
te duplo L sam napravio poprilicno knap, ostavio sam malo samo kolko da ne struze dok radi...ako se pohaba isecicu skalperom i promeniti tj poboljsati...sada nekako gledam da zavrsim model pre zime..
Hvala na savetu, duplo L na sebi ima navoj jer sam iskoristio zicu od bandasa za biciklu... sa strane serva sam mislio da stavim "linkage stopper" a sa strane poluge sam mislio da napravim nesto od plastike i epoxi lepka...
Evo napravih i nosac motora i drugi firewall pa stavljam sliku da odobrite da mogu da ulepim ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version