RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI

Telemaster 400 , samogradnja

<< < (6/10) > >>

sloba_b:
radovi ne prestaju, nego radim na stvarima sa kojim nisam bas vest, neki pipavi i osetljivi delovi.
Rezao sam nosac stajnog trapa i ulepio za trup i savio sam zicu stajnog trapa. Deljao i smirglao napadnu ivicu krila i ulepio dve polutke u "v" pod uglom od 3,5 stepeni (celzijusa , skoro kao napolju).
Radio sam jos na trupu, ojacanja u nos pa evo stavicu i par slika, kao i pitanje kolika ojacanja u nosu treba da budu?  Stranice trupa su 3 balza. Dodao sam samo jodnu camovu letvicu 1,5x3 u gornjoj regiji (iznad motora)..razmisljam da stavim jos nesto...

tibeteagle:

--- Quote ---kao i pitanje kolika ojacanja u nosu treba da budu?
--- End quote ---
Dolepi na sastav između stranica i nosača motora u sve 4 ivice  letvice od recimo 3x3mm tvdrog drveta ili 5x5mm balze. Sa time ćeš dodatno ojačati spoj, a svakako će još biti takvog spoja sa gornjom i donjom pločom ako nije na skidanje jedna od njih.
Nekada se to radilo sa trouglastim letvicama.

sloba_b:
ovako nekako izgleda.....

znaci da ulepim te tanke letvice sa prednje i zadnje strane trupa gde naleze firewall, -gde su ove crvene linije ?

plave linije su ta ojacanjam camove letvice 1.5x3...razmisljam da stavim i dole, mozda samo da bude u mesto  po visini da budu horizontalno orijentisane (kao 3x1,5)..

tibeteagle:
Da, crvene linije su ok. a plava zavisi od oblikobanja prednjeg dela po crtežu?? U suštini prednji deo plankiranja ispod motora ne treba dodatno ojačavati, jer ne trpi nikakva opterećenja, oslim jakog udara ako padne na nos, ali onda je već svejedno.
 ;namig

sloba_b:
da, ja se spremam i za udar :D  :sljus

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version