RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI

Telemaster 400 , samogradnja

<< < (8/10) > >>

tibeteagle:
Za drljaču je verzija A bolje, jer će ostati elastičan oslon.

--- Quote ---javio mi se i mali luft u komanda usled razlike u rupama na hornu servo-a i debljine zice koja dolazi u "z" na njega, zazor je mali al ipak razmisljam nekako da ga otklonim...
--- End quote ---
Ako "Z" krivinu malo ispraviš, prazan hod će nestati, Ali samo toliko a ne da ide tesno.
Ovako nekako.

sloba_b:
hvala tibet orle, poslusacu tvoj savet. I kad si mi rekao za one zicane klackalice za elerone da ce blaza da se "ojede" poslusao sam i zamenio deo sa lipovim furnirom.
Znace mi puno ovakvi saveti pogotovo ovako brzi da mogu da nastavim sa radovima bez zastajkivanja kad imam vremena i kad sam u naletu ;)

sloba_b:
Evo da zaokruzim pricu, "ptica" je danas poletela. Leti bas lepo, Brano (probni) pilot kaze da nista nije trimovao i da je sve pri pravljenju kako treba tako da sam jako zadovoljan ;)
Model bas sporo leti sto mi je drago . Nema velike otklone pa je stabilan, i ja sam napravio par krugova  (yay) tako da ...super.

Eventualno u nekoj buducnosti bih mogao da pored ove dve 2S nabavim i jednu 3S bateriju pa da vidim kako bi leteo onda sa njom. Tom prilikom sam otvoren za savete oko elise, sada je 9x4.7e a sa vecim naponom bi trebala i neka manjeg precnika koliko sam ukapirao... A to ne bi bilo lose jer je sada stajni trap knap sa 9' eelisom i sisa travu ko blesav, samo prshti :)

tibeteagle:
Može sa 3S LiPo sa 8x4" elisom teoretski, ali je bolje ovako zbog sporijeg tipa modela. Ako hoćeš tačnije, napiši koji motor si stavio.
Ako je velikika trava na livadi, može da se startuje iz ruke, a sletanje nije problem ako se prevrne na nos u meku travu.

sloba_b:
motor je Emax fc 2822 1200kv

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version