RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI
Telemaster 400 , samogradnja
tibeteagle:
Da, ovom motoru treba 3S LiPo sa 8x4" , a sa 2S je bolje 9x6" i to oba slow fly tipa.
;namig
sloba_b:
9x6 imam pa cu da probam ;)
hvala za info.
sloba_b:
Evo da napravim jedan osvrt na ceo model sada kad je leteo a boga mi i aterirao vidim da je ipak dosta nezan zadnji deo trupa. Pre svega mislim na uzduzne letvice od balze 3x3mm, moguce da je i problem jer sam imao dosta laganu a mekanu balzu pa je prilikom pada puklo na nekoliko mesta a sa druge strane ne bih menjao to resenje jer nista drugo nije puko tako da se lako sanira steta. Znaci samo da je tvrdja balza a presek da ostane isti. Model lagano i jako sporo leti, na pola gasa mu najvise odgovara. Imao sam do sada dve reparacije , nije mi se dalo da sve rasturam, to cu jednom prilikom ako se opet pokrcka a za sada sam samo krpio tako da je Telemaster postao TELEMONSTER :)
Ubacicu dve slike kako sam to radio, samo sam uz postojecu napuklu letvicu zalepio super lepkom jednu kao ojacanje. Nakon toga samo isecem precizno monokon u knap dimenzijama rupe i presvucem :)
mracni:
Fino i pedantno odradjeno , odlican poso ...
Nego jel si razmisljao da mesto balze stavis obicne bukove letvice .Realno na tom preseku razlika u tezini nece da bude prevelika ali razlika u jacini je trostruko veca ... Cak mozes staviti bukovu jos manji presek i opet ce biti mnogo puta jaca ...
Naravno stavis samo na par mesta gde su ti te nosece letvice ...
sloba_b:
razmisljao sam o lipovim letvicama al reko hajde da uradim kao sto plan kaze. sada da radim proracunao bih kolika je razlika u masi pa bih odlucio naspram toga odlucio
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version