RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Mini Quad 250 FPV
ak:
--- Quote from: lazar89nis on January 03, 2016, 03:57:37 PM ---ja sam gledao da kupim Immersian 600mw. Jel vredi da se uzima? Imam iste te antenice koje si ti stavio :)
--- End quote ---
Bolje idi na 600mw ako razlika u ceni u odnosu na 200mw nije velika. Sutra ces hteti da ga stavis na malo veci pticu u 200mw na 5.8ghz sa ovim nasim antenama daje prilicno kratak domet.
xtrem:
Ne bi ja htjeo da ti kažem da kupiš taj od 600mw,zato što ga nisam testirao. Ne mogu da kažem da valja. To što piše da je 600,ne mora da stvarno znači da je tako. Jedan moj profesor u vojnoj školi je znao da kaže: piše i na plotu pi.ka,pa ne možeš je...i. Ovo ti isto iz iskustva kažem da napisano ne mora da bude stvarno stanje. Uveliko hvaljeni TS832 od 600mw,kasnije na testovima dao rezultate zavisno od kanala do kanala od 120mw (??????) do 630mw. Ali prosjek mu je oko 350mw. Pa ti vidi. I potrefilo se da baš na E bandu na kojem su mi cvike,nigdje ne emituje preko 350mw. Zato je nezahvalno da ti se kaže kupi od 600mw,ako ga nije testirao. Jedino ako želiš da rizikneš,pa nam svima preneseš svoja iskustva.
lazar89nis:
I da si mi reko uzmi taj i da nije tako kako si reko, sigurno ti ne bih uzeo za zlo :) samo sam hteo da cujem iskustvo ako si mozda imao priliku da testiras ili znas nekog ko ima :)
Da to za jacinu sam i ja citao na mnogo mesta da varira. Pa iskreno nadam se da nece da ima snagu manju od 200mW :) tako da cu verovatno ovih dana da porucim taj od 600mW pa kad stigne javljam utiske :) mada posto ide preko kineza i pocele ove hladnoce i sneg mislim da nece da bude iskoro :(
a sta koristite kao RX? Jel imate neku preporuku sta bi dobro islo uz ovako nesto? neki koji ima diversity ili to nije toliko presudno? 4e
xtrem:
Nisam testirao taj Eachine od 600mw. To je poprilično nov proizvod na tržištu. A kao što i sam kažeš tako nešto do nas ne može doći prije mjesec-dva poslije izlaska u prodaju. Što se Rx-a tiče,ja imam SkyZone googles,koje imaju ugrađen 8ch prijemnik na E bandu. Koristio sam i onaj analogni RC305,i dve verzije onog 832 digitalnog. Sve u svemu sve je to poprilično slična stvar. E,sad,da bi bilo dobro da je divercity,bi,ali sve to opet zavisi od tvojih potreba. Ovako,ja sam lično veliki zastupnik "sigurnosti" u ovom hobiju,tako da ne praktikujem long range. I veliki sam borac protiv toga. Sad se u prodaji pojavio jedan divan mini 32ch prijemnik. Ono,veličinom je kao stariji predajnici,a ima 32 kanala. Mislim da je on zbog svoje kompaktnosti jako dobar izbor. Ako se odlučiš da kupiš quanum ili slično,možeš da ga ugradiš lako u kućište. Ima kao i svi prijemnici dva AV izlaza. Jedan preko klasičnog konektora,a jedan direktno žice preko mikro konektora. Ne znam šta letiš,ali njega dobiješ u setu sa onim novim Banggood googles-ima. Pa možda ako razmišljaš o tako nečem,dobiješ dve stvari od jednom.
ak:
Znas kako, hoces 600mw predajnik, kupis immersion ili nesto proverenog kvaliteta, ali onda cena ne odgovara.
Taj TS832 od 600mw je sasvim solidan predajnik svejedno koliku izlaznu snagu ima, ja ga koristim na mini-u, samo ga treba koristiti na odredjenim kanalima jer je, kako xtrem rece, razlika od kanala do kanala ogromna. Boscam od 200mw je slab, to sam probao pa znam kako me je sluzio. Naravno mnogo zavisi od kvaliteta antena. Ja sam ovo leteo sa jeftinim kupljenim antenama sa cirkularnom polarzacijom i sa rucno pravljenim.
Slican prica se vodila za bob700 predajnik na 1.2ghz kako po deklaraciji ima 700mw a izmerenih nema. Sa tim predajnikom i omni antenom na njemu, jeftin prijemnik i patch antena, sam imao domet od 10km na 300m visine bez problema.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version