RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Mini Quad 250 FPV

<< < (49/93) > >>

xtrem:
Stvarno mi nema logičnog objašnjenja. Znači problem nastaje samo u situaciji kad naglo daš gas??? Provjeri i stanje baterije. Ali ako se dešava samo geografski na jednom mjestu,onda je do signala 99%. Ako imaš kameru za snimanje,stavi je na quad,bude taj snimak često odlična "crna kutija". A zaklonjenost antene isto može biti problem. Dešavalo mi se na FlySky-u. Ali ga ne prihvatam kao opravdanu grešku. Jer od kad koristim FrSky modul na FlySky 9x stanici nikakvih problema te vrste nisam imao. Na "stock" modulu se redovno dešava. Ali ta stanica sa tim "stock" modulom košta 80 evra,a ne 500. Tako da mogu opravdati. I od trenutka kad je doradite sa 35 evra FrSky modulom,više greške ne postoje. A tek sa 500 evra stanicom i 60 evra prijemnikom sa satelitom????? Ni pod razno se ne smije dešavati.

deki-ns:
Meni se to dešavalo kada sam leteo sa baterijom koja je imala mali C rating i nije mogla da da dovoljno struje kada dodam puno gasa odjednom. Probaj da staviš bateriju sa minimum  40C i manje propelere 5X4 ili 5X4,5
Ja sada koristim baterije sa 45C-90C i više mi se ni jednom nije desilo da mi se ugasi u letu

rajker:
Ja sam imao takve probleme sa vecim quadovima i sa k.k.2.Letim,dam ful gas a ono ko da je igubio signal za nekih 2s.Posle sve se vrari u normalu.Menjao sam prijemnik,ali ni to nije pomoglo.Stelovao sam kk2 na nize rate ali ni to nije pomoglo.Onda sam na daljincu skinuo gas motora na 95℅ i nakon toga nikad vise nisam imao problema na (ful) gasu.E sad dal je to bilo do esc a ili do baterija sa manjim C neznam,ali sam bio resio problem

xtrem:
Pa da,napisao sam da provjeri stanje baterije,ali vjerujem da je to problem da bi na trenutak poceo da gubi sliku na FPV linku. Bar bi potamnila. Jer znam da mi se tako manifestuje kad mi je baterija pri kraju. A i rekao je da se desava samo ispod dalekovoda koliko sam shvatio. Sto znaci da ne bi trebalo biti da je do baterije. A i Naze i CC3D su u startu po defoultu podesene da im je max gasa 90%. Jer tih zadnjih 10% koristi za rezervu stabilizacije kad se da pun gas. Tako da mislim da u ovom slucaju ni to snizavanje krajnje pozicije gasa ne bi pomoglo. Tj bi ako su baterije bas kanta.

nedbojsa:
davno poznato rešenje za takve probleme!

http://www.instructables.com/id/How-to-make-your-own-recever-glitch-buster-for-1/

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version