RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Mini Quad 250 FPV
marko.jovanovic:
Ne bi treblo da bude do baterije iz razloga što ta baterija nomalno može da izdrži oko 66 A a u burst modu oko 88A
Ti motori sa tim propelerima na punom gasu znaju da vuku i po 17A što prevazilazi 15A ako se ne varam koliko ti ESC-ovi mogu da izdrže na 10s što opet može da dovede do toga da esc zbog sigurnosti iskoči na neko vreme. Ili smanji gas na neki procenat manje ili stavi manje propelere. 6030 ili 5045 ili 5040.
Slikaj quad pa okači sliku da vidimo kako ti je namešten satelit.
Karbon može da napravi problem u prijemu signala i zato imaš da uzmeš za spektruma satelite koji imaju duže antene baš za karbonska kućišta.... Takođe imaju i prijemnici sa dužim antenama.
U posledenje vreme letim isključivo sa orange dsmx prijemnicima punog dometa i nikada do sada nisam imao problema. Em su jeftiniji em rade posao u 90% slučajeva. Jedinom neki long range nisam testirao a pravo da ti kažem i ne zanima me.
mishko.bb:
Sada mi nesto pade na pamet, afro esc ima kondenzator i zato mi je gubio signal na sekund dva, a sada novi bec nema pa izgubi signal dovoljno dugo da zavrsi na zemlji...Da i sve se to uglavnom desi cim ga pokrenem i odcepim pun gas...culo se cak i pistanje bipera vrv upozorenje za bateriju ali nisam sumljao u nju jer je par sati pre leta napunjena (imam tri iste, isti slucaj sa sve tri), temperatura je bila u minusu, jel moguce da joj (bateriji) treba neko vreme zagrevanja...a i sigurno je losa pozicija satelita...
Evo slike i kako stoji satelit, skroz zaglavljen ispod donje dve ploce, samo antenice malo vire:
mishko.bb:
--- Quote from: nedbojsa on January 12, 2016, 09:10:31 AM ---davno poznato rešenje za takve probleme!
http://www.instructables.com/id/How-to-make-your-own-recever-glitch-buster-for-1/
--- End quote ---
Znaci da dodam i kondenzator?
deki-ns:
Puno zavisi gde si postavio satelit.Meni je na ZMR250 sa loše postavljenim spektrumovim prijemnikom i antenom gubio signal već na 50tak metara iako je prijemnik full range.
Nakon što sam izbacio antenu iznad letelice više nisam imao problema.
Baterije često nemaju C rating kako je deklarisano na njima.
mishko.bb:
Na ovom satelitu jedna zicka je masa a druga sta vec... tu masu lemim na sirm a drugu na srednju zicku i sve to nekih 9cm,
samo na vrhu skinuti sirm 3cm?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version