RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Mini Quad 250 FPV
marko.jovanovic:
U pa nije loše kako sam očekivao.
Ja te plastikanere merkam da kupim čisto da vidim kakvi su ne polažem baš neke nade u njih ali dobro ko zna.
Obzirom da se brže vrte od ostalih ti 1306 motori sasvim je logično da ti ležajevi ne traju dugo. Budi sretan ako izdrže sezonu.
NA 3s bi već bili kritični.
gerotmf:
Nije loše, ja sam očekivao gore, poznaje se da je sve skupa dosta lako :)
Inače imaš sad i plastikanere od rctimer, emax i dys .. ili bese rcx .. emaxovi su kao najjaci ali su i istopili plasitku oko lezajeva na jednom reviewu ;)
Ovi ostali valjda (jos) nisu.
marko.jovanovic:
Ko zna u kojim režimima su radili.
Za nekog ko voli FPV radi letenja po prirodi bez jurnjave mislim da bi trebalo da budu dobri.
Ja volim ono suprotno od toga li ću ipak prbati da ih nabavim.
gerotmf:
Jedan od ova 4 dys-a je loš, što ga više teram vidim da mu nešto fali, malo se klima osovinica, tj pomera gore dole, ima problem sa startovanjem, druga 3 se startuju pre njega, tako da izgleda da ima dys malo problema oko kvaliteta ovih motorcica. A vidim i reviewi na bg isto tako kazu, imaju i neke eachine 1306 i sad se pitam ako bi radili umesto ovog sto zajeb...
marko.jovanovic:
Ako motor kasni pri startu proveri kalibraciju esc-ova možda i neki od njih zeza.
Takođe vidi kako se okreće u ležaju da li ima lufta levo desno i da li češe negde..
Isto tako treba strogo voditi računa o donjem delu motora kada se zavrću vijci odnosno kada se fiksira motor.
Na mnogim motorima sve tri žice sa kalemova ili koliko ih ima ide ili preko jednog unutrašnjeg navoja za vijak ili jako blizu njega a vrlo često su i namotaju blizu pa treba biti oprezan pri odabiru vijaka koji se zavrću. Uprotinom se dešava takav slučaj da recimo oštetiš kalem ili par namotaja ili samo skineš lak sa žice, on u početku radi ali varniči ponekad. Kada se dobro ugreje materijal svaki se širi pa i vijak i žice koje naprave kratka spoj i dovode do prekida u radu motora nekada sitnih a nekada totalnih. Ti odeš kući misleći da je recimo otišao ESC. ZAmeniš ga radi lepo dok se ne ugreje motor što na stolu obično ne biva nego samo na livadi pa onda opet jovo nanovo. Moji baby best v2 svi imaju lufta gore dole ali rade bez greške. I bole me da to nameštam. Kada su bili novi osigurao sam one male inbuse lepkom za vijke tako da neće da izlete.
Svi su mi ležajevi dobri za sada tako da vozim dok ne crkniu ovu sezonu a na proleće lepo promenem nove ležajeve i teraj dalje i onako su jeftini.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version