Jeste pid je dosta bitan, evo kako ja to odokativno radim, ali ovo moze samo sa malim quadovim koje mozes da jednsotavno drzis u ruci.
Prikacim quad na komp (ako imas bluetooth modul jos je lakse), stavim gore propove, baterije, zastitne naocare
, drzim quad sa donje strane u ruci, podignem iznad glave - da me propovi ne porezu po ruci i onda startujem, dam toliko snage motorima da se quad oseca lagan u ruci.
Ukljucim angle/horizon mode (naravno pre svega ovoga je quad kalibriran, ako imas auto kalibraciju onda armujes quad na podu pa tek kad javi da je ok, pogidnes iznad glave) i tiltujem quad sa rukom, napred nazad, levo, desno i na svaki krak posebno i gledam koliko se quad upire, tj koliko je tesko pokrenuti quad iz ravnoteze, gledam i koliko brzo se vraca u vodoravni polozaj, ako je sve prelako, ili ako se uopste ne vrati - pojacas P, u pitanju je naravno osecaj, posto ne mogu da stavim neku vrednost, sve zavisi od motora, dimenzije propova, velicine frame, oblika frame-a. Dok je quad u vodoravnom polozaju gledas i ako je miran, tj da se ne trese, ne vibrira, ako vibrira i ako su oscilacije brze preterao si sa P, dodas mu malo vise snage - pazis da ti ne izleti iz ruke naravno
, i opet ga malo tlltujes na svaki krak, proveris vibracije.
U acro modu namestam I, posto u acro modu quad ne sme, da se vrati u vodoravni polozaj kad ga tiltnujes na neki stepen, ako se polako vraca, nije ok, prevelik I, mora da stoji onako kako si ga pomerio - aha da pomeris ga sa komandama na stanici.
Ako quad oscilira u nekom polozaju opet je preveliki I, ovde su oscilacije sporije nego kod P. Kad dosta povecas I, moze da se desi da ti postane P malo prevelik, pa ga ja smanjim. D skoro pa nikad ne namestam, iskreno receno i ne znam kako bi prakticki to namestao, neki kontroleri i nemaju D.
Ako se neko snadje iz ovoga, to je u grubom podesavanje PI tako da kad odes na livadu i pustis ga da leti da ne moras da ga juris naokolo
. Posle samo jos doterujes i namestas koliko brzo hoces da reaguje na promene sticka, ja uglavnom smanjujem vrednosti. Malo je tesko opisati kako sve to ide, najbolje je pokazati uzivo.