RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Mini Quad 250 FPV

<< < (17/93) > >>

ak:

--- Quote from: gerotmf on September 21, 2015, 02:24:07 PM ---Ja uglavnom koristim multiwii 2.3 za sve, posto volim da petljam po software. Imam i cc3d koji je puno jednostavniji za početnika, a isto tako super radi. Pixhawk jedino dolazi u obzir ako hoces da napraviš GPS drona, mnogo je komplikovaniji za podešavanje . Svi isto lete,  pošto je sve u pidovima :)

--- End quote ---
Imam i pixhawk-a ali ga koristim za avione. Problem je sto kad hocu da letim treba mi sat vremena da se pripremim jer pola stvari pozaboravljam kad ne letim mesec dana. Check lista pre poletanja aviona mi ima 15 stavki i to bez provera autopilota.

marko.jovanovic:
Šta znam sposobnosti letenja akrobatike i agilnost istog vrlo su bitni pri letenju i FPV-a jedino ako baš nešto treba doterati to je yaw osa da ne bude puno driftovanja i slični stvari. U ostalom gledao si sigurno letove na uqad 250 race trkama i tu ima dosta zezanja sa rolovima i flipovima......

gerotmf:
Na trkama recimo uopste ne koriste Horizon mode, nego samo angle, tj stabilizaciju. Barem sto se tiče multiwii baziranih softwarea. Najvjerovatnije ne zele da quad napravi flip kad naprave ostar zaokret :)

marko.jovanovic:
angle mod bar kod naze i sličnih njoj znači da možete nagnuti quad maksimalno pod uglom od 45 stepeni što isključuje flip i roll finkcije i dobar je za FPV odnosno uglavnom ga svi i koriste ali su vam i dalje PID-ovi koje ste podesili isti.....
Horizon mod jeste isto što i acro ali dozvoljava samokorekciju letelice kada pustite palice i koristi se upravo kada hoćete da radite bezbedno flip, roll.....
KAda se naviknete vrlo dobro može da se leti FPV i sa horizon modom. NAravno sve je stvar navike imnogo je lakše kada se koristi angle mod. Ali ako se snima po meni najtečniji mod je acro ko zna sa njim da leti jer nema onih cimanja kamere levo desno napred nazad zbog stabilizacije.....
Po meni bar ovde u Srbiji svi smo na jako niskom nivou da bi se zezali sa PID podešavanjima. Nema trka, nema protivnika, nema adrenalina.....
Kada tako nešto zaživi onda možemo i da pričamo o tome....
Jedini realno organizovani RC sport kod nas je auto oni dole u Svilanjcu ako se ne varam, sve ostalo je letenje iz hobija i druženje po skupovima rec modelara..... Valjda će doći i taj dan da se i kod nas nekada organizuje neka FPV trka, neki rc dvoboj avionima i slične stvačice. Jedva čekam tako nešto

ak:
Podesavanje PID-ova kod multiwii baziranih kontrolera je itekako bitno a kad su u pitanju mini kvadovi i FPV. Ko je pokusao da leti oko prepreka sa naglim zaokretima i slicnim manevrima to zna. Probao sam i pidove koje je on imao na slicnom frame-u i definitivno nisu za mene, previse je "vrckav". Potrefiti pravi odnos da nemate osecaj da se borite protiv kontrolera trazi vreme. Praviti roll-ove i flip-ove na 10 metara visine gde nema prepreka bez FPV-a nema nikakve veze sa ovakvim letenjem.

U description-u su PID-ovi

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version