Main Menu

Projekat "Ludo Vozilo"

Started by zajko, December 03, 2014, 11:40:18 PM

Previous topic - Next topic

zajko

RC Hobby Park, Mala Ivanča, Belgrade, SRB
Executive warehouse keeper, senior

dusan.milenkovic

vidim skrece tako sto koci stranu. Kako ste to resili? Treba mi za tenk...

zajko

Eeee.batice… i mi konja za trku imamo

http://www.mototok.com/?gclid=Cj0KEQiAhvujBRDUpomG5cq_mI0BEiQA7TYq-mdPS0MML1RK0_C5-oaru0ysjJYG9KFl-_lpvrtEFYoaAnGh8P8HAQ

To je neki kontroler za robota, ima zilion funkcija… pa sam se igrao sa mojim drugarom elektronicarem i napravili… Ta jedna plocica kosta nesto preko 100 Eur ali pogoni sve zivo i radi i to…. Receiver se napaja preko nje, takodje, ali u sebi ima 2 x ESC pored ostalog i moze da pogoni 2 ( u ovom slucaju) 4 motora brushed
Stim sto je leva strana oba motora, vezano paralelno, kao jedan i desna isto tako….
Ja ga trenutno upravljam sa DX3C das gas sva cetiri motora cupaju napred, kad polako okreces volan, on malo uspori jednu stranu a pojaca drugu… tako isto i rikverc
kad nema gas, znaci nema napred ili nazad okrenes volan on pokrene samo jednu stranu i vrti se u mestu… Ovde svaki tocak ima motor i to jak do 11 kg, ali ne brz,
sad razmisljam da napravim da bude sa 3 x 2 tocka, ali da gear bude manji, manje snage ali brzi, tractor da bude brzi, a ukupna snaga ce biti negde kao i sada, ali imace 6 tockova i 6 motora, i dve ove elektronike… sad je kazu negde oko 3km/h, a ovako bi dobio negde 10km/h…

Ali onda se penje gde pozelis, ne prevrce se posto ce biti maltene duplo duzi, a i treba da se malo opetreti….

Posto se igramo, ideja je da LUDO VOZILO bude tractor za avione *push/pull* od Hangara do piste, imace na sebi robot ruku/stipaljku, koja se otvara/zatvara pomocu jednog servoa, i ide gore/dole pomocu drugog servoa, i za sad imace zutu strobo lampu, a verovatno i kamericu… Ovaj kontroler moze da napaja jos jedan motor, ali nemam za sad funkciju za njega…

Druga funkcija ce mu biti, da bude RESQUE MAD Vehicle, posto smo poceli da cepamo 1/5 benzince, ali ce dogadja da se prevrnu na stazi, pa da ih vraca na tockove, zato treba da bude prilicno brzi od ovog, trenutnog, ali boze zdravlje bice 2 komada… onda cemo vremenom da mu dodajemo neke zezalice

https://www.youtube.com/watch?v=poFPA9IfTgk

Ako bude dovoljno brz, na nasoj pisti od 80 m, trebalo bi da moze da povuce neku jedrilicu u vazduh, neki EPO od 2m

zajko