Main Menu

Walkera Creata 400

Started by firebird, January 06, 2015, 07:32:19 PM

Previous topic - Next topic

firebird

Niko mi ne dade predlog dal mogu digitalne servoe da stavim umesto starih analognih?  Ako ne mogu HKSCM9-6 imam i hxt900 , vidim da su ih stavljali u cikliku od 450-ki.

Sve jedno poceo sam sa sklapanjem. Sredjen flybar, njegov nosac i federing shaft. Kad postavim slike na server nastavljam sa pisanjem, do tad  (work)  4e

sasadjuric71

Moze to BOKI ko kaze da ne moze ,samo polako pa dokazi ljudima da moze , sinoc procitah negde da je clan saforuma ENGLEZ ,poklonio coveku heli neznam tacno koji i rekao da od njega nema nista ,pa vidim da tip leti sa njim kako kaze super POZDRAV I SAMO NAPRED  (work) (work) (work) ()-() ()-() ()-()

firebird

Hvala Sale , bice mi drago kad ga sredim a i tebi da vidis da nisi uzalud dovlacio heli do srbije  ()-()

Idemo redom, sipku i glavni pogonski zupcanik nisam rasturao, detaljno sam pregledao i kais i deluje mi gotovo nov. U ovoj fazi sam probao motor i proverio glavno vratilo. Nije iskrivljeno, na heliju se osecaju samo blage vibracije od prenosnog sklopa. Podmazao sam lezajeve finim masinskim uljem.

Svaku ballink i vijak sam odvio i ponovo osigurao tredlokom.

Mix ruku podize sipkica koja je provucena kroz glavno vratilo, odredio sam gornji, donji i srednji polozaj

firebird

Postavio glavu rotora i nosac flybara.

Posle dodavanja svake komponente ukljucivao sam pogon da proverim vibracije i tresenje modela, blago su se pojacale ali nista sto bih ovako amaterski procenio da je opasno. Sa punim gasom model stoji stabilno na stolu i osecaju se vibracije kao kod mobilnog telefona.

Kod sklapanja drzaca rotora nisam bio siguran kako je trebalo okrenuti ove podloske pa sam odlucio da siru stranu okrenem do gumice a uzi prsten naslonim na lezaj od drzaca mmmm.

Ove gumice nisam imao nove nit znam gde mogu da in nabavim pa sam vratio stare , samo sam spoljnu stranu na kojoj se formirao venac okrenuo unutra

Ako sam dobro shvatio saletaR , od Al lima 1mm napravio sam drzac ojacanja repa , jedan kraj sam namerno pustio duzi da od njega napravim drzac za komandnu sipku.

sasadjuric71

Ajde helikopterasi nema vas da pomognete coveku ,imao je dosta pitanja ali malo odgovora .Pa zar je moguce da niko nece ,ili  je toliko malo znanja o helikopterima ,a mislim da to nije razlog ,mislim da je to ovaj covek zasluzio pomogao je mlogima nije fer ,POZDRAV  SVIMA. (<--) (<--) (<--)

firebird

@Sale, ma nema problema sto se ne javljaju, verujem da svako ima neke svoje brige i ne zelim sad da namecem obavezu da razmislja i za mene. Ja uglavnom ima da uradim sta sam zacrtao, sta mi nije jasno trazim odgovor po netu i yutubu. I ja sam nesto prezauzet zadnjih dana pa sam malo sta i radio na njemu. Kad nastavim rad, postavicu slike, do tada pozdrav svima  ()-()

SaleR

Dobro si uradio i sa podloskom i sa selnom.

Sale

firebird

E ako bude probni let uspesan resio sam i kabinu da joj stavim. Jedino u evropi sta sam nasao je na jednom madjarskom rc sajtu, sa postarinom bi me izasla nesto vise od 20e.
http://www.flyingmodels.eu/rc_helikopterek/alkatreszek/walkera_creata400_kabin.html

Sad bas i nije neka popularna cena, razmisljao sam i o nekoj kabini od HK450, al' ne znam dal bi "legla" , videcu...