RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Gmade R1
dusan.milenkovic:
Kardani su metalni, lepo sklopljeni i ne podmazuju se, sve drzi jedan zeger i deluje jako sigurno i cvrsto. Same klizne osovine su plasticne i videcemo koliko ce izdrzati lupanja po kamenju.... svakako su u planu metalne...
U izlazne osovine prenosa se ucvrscuju preko 2 crvica i nema nikakvih luftova, sve je odlicno upasovano.
dusan.milenkovic:
Linkovi su debeli duraluminium i deluju jako solidno.
Donji vezuju plocu sa prenosom za sasiju, a gornji se drze direkt za sasiju.
Eo kako izgleda sve to sklopljeno.
Za sutra je ostalo da se sklope amorti, tockovi i gume, i da se pokace maske i ubaci elektronika.
dusan.milenkovic:
Pa da nastavimo....
Poceh od sklapanja tockova....
trodelna plasticna beadlock felna... I OPET SRAFOVI!!!
ukupno 22 komada po tocku... sve na krst... 16 funkcionalnih i 6 ukrasnih.... Reumu cu u lakat da dobijem od srafcigera....
Moram odma da kazem da felne i nisu neki kvalitet... jesu lepo izbalansirane ali sam sistem i prsten koji drzi gumu je preuzak. Guma se jako tesko montira a da ne pobegne i ako se ne zategne lako ispada. Guma jeste mekana ali ove stare Axial Maxxis trepador imaju mnogo bolji grip, tako da sam se odlucio da ipak stavim kombinaciju metalne 1.9 beadlock felne i Trepador gume iako su santimetar manjeg precnika.
dusan.milenkovic:
Inace artikulacija vesanja bez amortizera je fenomenalna... skoro punih 90 stepeni izmedju prednje i zadnje osovine.
dusan.milenkovic:
Amortizeri su posebna prica.... diht blok je ok sa 2 gumice, samo poklopac istog je na jako tanku zabicu i vec na testu su ispali.... malo super lepka i resen problem... ionako se ceo diht blok menja tako da nema potrebe da se rastura ponovo...
Sam blok ima jednu veliku manu.... NEMA O RING!!!
Predvidjeno je da se konjski zategne ali ja nisam hteo da rizikujem sa sitnim plasticnim navojem koji se uvrce u metal... Malo silikonske diht paste je resilo problem
Lepo izgledaju, lepo i precizno leze bez lufta, ali imaju po meni kratak hod za ovakvu masinu.
Zbog tog hoda, max artikulacija je smanjena na nekih 60 stepeni, tako da mislim da ce to biti jedan od prvih delova koji ce se menjati.....
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version