ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
ELKTRO ZAVERA
ak:
Nije zanimljivo ako nije neka globalna zavera.
tibeteagle:
Treba uzeti i to kao pozitivno, da elektro pogon ide i na struju iz mobilne gorivne ćelije bez akumulatora. Već postoji i džepni generatur struje iz vodonika, pa će uskoro i toga biti u RC modelima.
Dakle ne treba da se boji niko, da ako će nestati nafta, mora sesti na konje, magarce, bicikle ili kamile. Sve može biti samo bolje.
Ulazimo u eru kada se polako ruše svi rekordi koje su postavili oto motori. F1 diže snagu bolida na 1000 k.s. jer elektro verzije to mogu bez problema.
U ostalom, elektro pogon je tu već u svemu, osim automobila i još nekih stvari. Sve mašine u industriji pokrteće struju i u kućnim aparatima rade motori. Što ne bi radili i u RC igračkama. :)
igorpl:
Nije stvar toliko u efikasonsti koliko u kapacitetu.
Ono što sam ja hteo da kažem gore u postu ( a zeznuo sam se za ono godinu dana jer hteo sam da napišem jedan dan) jeste da tehnologija izrade baterija daleko bolja od ove koja se sad koristi postoji odavno samo neko koči. I to se konstantno radi kroz istoriju ne bi li nečije PEDU zaradilo još više i imalo više od drugih. Da ne ulazimo u temu prljavog kapitalizma.....
Trenutna izrda litijumskih baterija nije ništa posebno a plasira se kao svemirki proizvod i ako ste primetili iz godine u godinu telefoni i prenosni uređaji već poodavno koriste litijumsku tehnologiju, postaju sve brži, jači sa snažnijim procesorima a bterija uvek nekako traje samo jedan dan ili manje. Prosto je nemoguće da se do sada niko nije pojavio sa proizvodom na tržištu ovih uređaja i rekao e sada vidite naš proizvod je takav da vam baterija ma šta radili traje recimo 5 dana.... Nekako imam osećaj da se namerno ide tako postepeno sa razvojem svega.
TRnutan tehnologija izrade procesora je po meni udarila ili će vrlo brzo udariti u zid jer su došli do toliko malih dimenzija i razmaka među elementima u samim procesorima da je to već na nivou atoma.... Nekako mislim sve da se je ovo jedan od razloga zašto se koči,a ko zna možda postoje i neki drugi...
Pokrenuo sam ovu temu onako da ćaskamo nešto jer znam da filozofiranje ovde neće doneti nikakvog značaja ali bar da se družimo i prepiremo ko ljudi. SAmo molim vas bez vređanja i etiketiranja ma šta ko rekao.
miša2002:
--- Quote ---.....
Dakle ne treba da se boji niko, da ako će nestati nafta, mora sesti na konje, magarce, bicikle ili kamile. Sve može biti samo bolje.
Ulazimo u eru kada se polako ruše svi rekordi koje su postavili oto motori. F1 diže snagu bolida na 1000 k.s...
.......
--- End quote ---
Ma neverovatno! Šta nam napriča!..
A šta kažu Tarabići o tome? :big smile
igorpl:
Za Tarabiće imamo eksperta u srbiji pitaj njega ako smeš
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version