Main Menu

Blackmagic Micro Cinema Camera

Started by cakra, May 12, 2015, 05:03:38 PM

Previous topic - Next topic

cakra

Mislim...neko poceo da razmislja i na ovu temu...a da nije DJI :)...znam, mnogi ce sad "....ne snima u 4K..."  :)

https://www.blackmagicdesign.com/products/blackmagicmicrocinemacamera

Vreme je da prodam gopro :)...
(<--)

marko.jovanovic

Sve ima svoju cenu.
GOPRO je kompaktniji i uz njega dobijaš dosta stvari što uz ovu kmeru ne.
A kada počneš da kupuješ dodatke tek onda će da vidiš koliko sve to košta i kako je gopro u stvari jako dobar naročito što za cenu ove možeš da nađeš 2x gopro 4 black pa ti vidi.
Ne kažem da je kamera loša ali ideja akcione kamere je po meni bolja kod gopro iz razloga gabarita....
The ground is the limit (or a water)

gizmo

Crni Marko...to je kao da poredis Yugo45 sa Ferarijem  :sljus

marko.jovanovic

Pa vidi ovako ako će mo pravo postoji i nad popom pop odnosno i nad ovom kamerom ima kamera....
Ja pričam sa stanovišta ACTION kamera za koje je GOPRO mama i tata kako po gabaritima tako i po karakteristikama odnosom cena i kvaliteta....
Naravno da je GOPRO ništa za tamo neku kameru koju koriti IMAX u svom studiu ali koliko para toliko i muzike.
Ovo mi nekako glomazno izgleda za obične ljude...
A da ne pominjem podvodna kućišta za ovako nešto.....
The ground is the limit (or a water)

cakra

Opet mlatimo praznu slamu... :jaki:  ;)
Pa ovo je upravo high end action  cam!
Ovo ce da oduva gopro u nekoj  profesionalnoj ili ako hoces i u poluprofesionalnoj upotrebi...nemoz ih ni porediti, da budemo iskreni...:)
Kao sto se na linku moze videti...srecnici ce imati potpunu kontrolu nad kamerom preko sbusa ili 4 servo ulaza...ili preko lanc...
Jedino sto je meni tih 999 dolara-nedostizno  (nene)...mada  4e ...

shone

Cekamo jul pa da vidimo poruceno sa metabones adapterom (yay)

gizmo

Imao sam BM Pocket, a u ovoj novoj je seznor iste velicine (super 16).
Odlicnu sliku to daje, ali po meni problem je  veliki krop faktor (x2.9) sto dosta ogranicava mogucnosti za siroke kadrove.

cakra

Blago tebi Shone..ajd daj neki info kad ti stigne...utisci i sl.   ;)

O tome nisam ni razmisljao Gizmo!...jeste da je taj krop faktor u odnosu na klasican m4/3   veci...tako da onaj olympus objektiv od 12mm ti dodje kao  cca 35mm ful frame-sto i nije nesto...a meni je i taj objektiv mislena imenica :)...14mm lumix je moj izbor  ;namig...
Doduse, moze se tu zavrnuti sve i svasta...fokus na beskonacno pa... ;namig...jbg ...pa ti sad nama udesi...:)

shone

kad stavis metabones bolec te uvo za crop kao da imas DX format