RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Zephyr V-70 PRVI LET U SRBIJI!

<< < (6/6)

MAVERICK:
Pa znam ja da ovo nije pocetnicki model i mislim da mnogi modelari ovde potcenjuju ovaj model, ne moze da se uporedjuje sa drugim jedrilicama od epo sto oni leteli. Ja sam ovaj model 2-3 godine proucavao na netu, gledao njegove mogucnosti i sve moguce snimke znam tacno za sta se koristi.
Da ponovim jos jednom ja nisam uzeo ovo za ucenje, ja sam kupio ovaj model za kasnije kada budem iskusniji, nego kada sam slucajno video na oglasu ovde da je neko okacio bez razmisljanja sam se odmah javio i rekao salji odmah :D Zato sto mi je skoro 3 godine zelja da posedujem taj model, odusevio me snimcima po yt.
Razlog zbog cega sam bez iskustva ipak ga poleteo i to sam objasnio, zato sto nisam imao sa cime drugim da letim i vezbam, a 8 meseci mi stojala ovde i stanica i model.
Tako da cu sto pre kupiti neki pocetnicki model da na njega vezbam a ovo cu ostaviti po strani dok ne steknem iskustvo.

MAVERICK:
Ponovo nakon skoro 2 meseca resio sam da se vratim na Zephyra . Naime pre mesec ipo dana na poslednjem letu bio je tezi crash, slabe tacke kao sto su drzaci krila se polomili, trup je bio napukao na par mesta i jedno peraje od impelera se bilo polomilo, kabina se takodje polomila. Ali nista sto ne moze da resi epoxy, drzace krila napravio sam od sper ploce sa samohvatajucim maticama i sve to kasnije zalio sa epoxy, staklenom tkaninom, parce elapora sto bilo od pre i ponovo epoxy (zahvaljujem Dakiju sa foruma koji mi je poslao sve to i dao ideju kako da napravim te drzace).
Evo kako je ispalo, mozda nije lepo na oko ali jako je kao kamen:

A evo i slika cele popravljene jedrilice spremne za novi let:

U medjuvremenu dok je nisam popravio, leteo sam na DRUGOJ pocetnickoj jedrilici:

OVO NA SNIMKU JE DRUGA JEDRILICA, koju mozda nisam trebao da postujem u ovoj temi, da ne pomisli neko da je to zephyr :D

Nakon dvadesetak leta sa tom pocetnickom jedrilicom, stekao sam iskustvo i vratio samopouzdanje, jer nakon pada Zephyra pre 2 meseca 1km od mene  i trazenja pola sata po polju, nije mi bilo svejedno da se ponovo opustim.
Ali dvadeset leta sa drugom jedrilicom mi je pomoglo da vratim samopouzdanje i da ponovo poletim Zephyra!

Juce sam otisao sam na polje i poleteo. Sve je bilo savrseno! Od poletanja do sletanja! Akrobacije, jedrenje sve! Odusevljen sam modelom , nije bilo vetra tako da sam mogao lepo i da ga istrumujem, samo 3-4 klika elerona u jednu stranu i leteo je pravo kao strela.
Jedva cekam da sutra ponovo letim  i nadam se da ce biti jos neko samnom da snima, pa okacicu snimke!

MAVERICK:
Evo kao sto sam obecao novi snimak zephyra:

Ovoga puta nisam isao sam, imalo je cak i previse publike :D Pa imao sam i tremu, inace na snimku sam malo ja leteo malo sasa. Nije bas dobar snimak, ali bice boljih.

Daky:
 (res) (res) (res) (yay) :)aplauz

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version