RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI

Izrada prvog trener modela

<< < (5/30) > >>

tibeteagle:
Ovaj adapter ti ne treba za model ove vrste. On se koristi samo na malim lakšim modelima od 300g i to samo kada im ja motor napred.

Uz motor dobijaš nosač elise sa navojem i matica spinerom.

uros2002:

--- Quote from: tibeteagle on June 24, 2015, 02:42:36 PM ---
--- Quote ---Ima tu sigurno dosta gresaka ali ovo je eksperimentalni model pravicemo drugi kada ovaj isprobamo i otklonimo nedostatke.
Ako ima neko neki plan za pravljenje slicnog vida camca molim da mi posalje.
--- End quote ---
Ovaj je bolji i lepši.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=922465

Pazi na vrednosti pogonskih komponenti kao KV vrednost motora, napon napajanja, veličina elise. To je veoma važno! Uvek je dobro pitati ovde ili videti šta drugi koriste za isti model i kako im leti. Za ovaj ima preporuka odhah u uvodu na gornjem linku.

Ima da je već i ovde neko napravio isti. Vidi:
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,6103.0.html

--- End quote ---

Za ovaj model cu koristiti onaj adapter sa navojem koji sam dobio uz motor.

Ali ovaj drugi model koji sam pravio

Za njega sam mislio ovaj adapter posto ce sigurno biti padova.
Kao sto sam napomenuo totalni sam pocetnik i ovo ce mi biti prvi put da letim sa nekim modelom aviona.
A druga stvar je da ce ovaj model leteti i moj sin od 13g.

Zato sam i pitao da li ovaj adapter koji su ,i ponudili posto ima u opisu za osovinu od 3.17mm moze da se stavi na moj motor koji ima osovinu od 3mm.

A sto se tice ovog modela koji ide po vodi nece biti avion vec ce biti kao camac.
Koji ce samo da se vozi po vodi pa sam mislio da provam sa istim ovim motorom E-max2212 980kv.
Sto se tice propelera za avion ide 9 x 5 slow fly.
Za camac jos nisam razmisljao o propeletu trenutno radim neke prepravke.

U svakom slucaju hvala.

Dosta mi znaci Vasa pomoc oko samogradnje.

sloba_b:
imam ja takav nosac za osovinu  3mm i poklonicu ti ako ti i dalje treba, imam i elisu ali sa njima sam deficitaran pa mogu samo da ti pozajmim, imam 9x6 i 9x4.7

i moj ti je savet kad pravis listu za narucivanje dobro razmisli jel ako posle naknadno budes kupovao ovakve sitnice, hornove, stoper, , zlatne konektore, srafice... i sl zezalice kostace te skuplje pita nego tepsija

uros2002:

--- Quote from: sloba_b on June 24, 2015, 05:32:39 PM ---imam ja takav nosac za osovinu  3mm i poklonicu ti ako ti i dalje treba, imam i elisu ali sa njima sam deficitaran pa mogu samo da ti pozajmim, imam 9x6 i 9x4.7

i moj ti je savet kad pravis listu za narucivanje dobro razmisli jel ako posle naknadno budes kupovao ovakve sitnice, hornove, stoper, , zlatne konektore, srafice... i sl zezalice kostace te skuplje pita nego tepsija

--- End quote ---

Hvala Slobo

Ovo mi je prvo narucivanje i nisam znao sta sve treba.
Ove motore i ESC sam porucio ovde od lika iz Nisa.
Ostatak Punjac, bateriju i servo motore porucio sam preko Adama sa ovog foruma iz HK.

Za sledeci put cu voditi racuna i traziti vase savete sta sve treba da porucim.

Hvala Vam od velike pomoci ste svima nama pocetnicima.
Pozdrav

uros2002:
Pozdrav,

Potrebna mi je pomoc oko povezivanja elektronike.
Evo slike u prilogu.
Prijemnik je neki E-SKY ovo su oznake sa njega
RX1P058
070919
Ako neko ima neko uputstvo ili isti ovakav prijemnik molio bih za pomoc.
Prijemnik sam kupio zajedno sa stanicom za simulator.

Takodje ako neko moze da mi objasni kako treba pravilno da punim bateriju sa ovim punjacem koji sam kupio.

Za pocetak kao prvi model koristio bih ovu stanicu a u planu je da kupim neku bolju kao DX6i ili neku slicnu.

Hvala unapred Dejan

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version