RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI
Izrada prvog trener modela
Vaci:
Hmmmmm.... nadam se da nisam nesto permutovao prilikom crtanja :-X
Pravo da ti kazem i mene bi bilo strah. Ipak bih pipnuo - kraj unimerom i neku masu, ili bih pogledao da li ima oznaka minus na ploci... ili minus kraj elektrolita ako postoji na plocici. Skroz levo je signal, ali sad ni ja nisam siguran u samog sebe. Ipak proveri biperom na unimeru, jer mi je neverovatno da je obrnuto od standarda i mislim da sam se zajebao u zurbi. Tu su bili prikljuceni serboi ko i svi drugi, i Plush ESC.... Ma sigurno sam se zajebao, proveri to.
uros2002:
Proverio bih ja kada bih znao kako da povezem ESC na prijemnik da bih dobio struju na izlazima za servo motore.
Ako spojim ovako kako mi stoji Bela,Crvena pa Crna
Onda ispada da ide signal,+ pa -
A ako je na prijemniku signal,- pa + da ne izgori prijemnik kada pomesam + i -.
To me je strah.
Da znam koji je koji pin da prikljucim ESC znao bih i kako da povezem servo motore.
@Vaci
Ajde pogledaj ako nije problem na ESC i servo motore koje si kacio na ovaj prijemnik koji je raspored signala,+ i - pa proveri sa nekim drugim prijemnikom radi odredjivanja pinova.
Ili ako mozes sliku konektora sa ESC i Servo motora koje si kacio.
Hvala
Vaci:
Raspored je isti kao i na tvojim servoima, to je standard. (-) pa (+) pa signal. Nikada nisam nista suprotno imao. Bocni ESC na throttle tako da ti minus ide uz kraj, isto tako povezi i servoe i probaj. Dakle, obrnuto od slike na kojoj drzis ESC. Mislim da je tako, zapravo sam 99.99999% siguran.
uros2002:
Znaci treba da bude ovako
Ovo mi je vazno da je tacno
Na prijemniku zadnji desni red je minus , serdina plus i levo signal
Na servo motoru Braon (-), Crvena (+) i narandzasta (signal)
Na ESC Crna (-) , Crvena (+) i bela (signal)
I da probam.
Mislim da je zadnji desni pin (-) posto sam sad zagledao na prijemniku po crtezu koji si mi poslao tamo gde se kaci Elenor i Elevator sa zadnje strane primetio sam da su (-) pinovi spojeni.
Evo i slike. Nije mi logicno da su spojeni (+) pinovi.
Probacu sutra pa da vidim
Ako nesto izgori jeb.......
Vaci:
Da taj raspored. Uz kraj plocice minus, pa plus, pa signal, znaci kao na ESCu i servu i svemu sto imas.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version