RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Novi pravilnik za dronove u Srbiji
Dakyle:
Bice veselo, samo "napredno"!
Lepo si Stevo rekao ovo je zemlja, izmedju zemlje i drzave su nesagledive razlike.
gizmo:
Evo ga novi predlog pravilnika okacen na sajtu Direktorata
http://www.cad.gov.rs/regulativa.php?page=predlozipropisa
http://www.cad.gov.rs/docs/regulativa/predlozipropisa/Pravilnik%20o%20bespilotnim%20vazduhoplovima%20-%20predlog.pdf
Ako imate neke pametne i konstruktivne predloge ili primedbe pisite ovde, pa cemo ih do 15. avgusta poslati.
U poredjenju sa zakonima u drugim zemljama smatram da je ovaj nas dosta blazi i povoljniji za sve nas koji se bavimo RC letenjem, sto iz hobija, sto za posao.
MOLIM VAS da ova tema ne ode u bespotrebno prepucavanje i pljuvanje kao i mnoge do sada, jer nam je cilj da budemo sto konstruktivniji sa eventualnim predlozima i primedbama na nove propise.
pnedic:
Pa mislim da bi nam mnogo odgovaralo kada bi prva kategorija bespilotnih vazduhoplova bila do recimo 2kg a ne do 0.5kg.
marko.jovanovic:
Kao i što sam očekivao.
Ako neko razume šta su oni hteli da kaži svaka im čast.
Definisali su zone letenja I, II, II... To je OK
Definisali su kategorije vazduhoplova i ok
Pominju se neke zone C, D i G koje nigde nisu definisane ili se nigde nije pomenuto gde i na šta se odnose.
Definisali su privredne i ostale vazduhoplove. Samo nigde nisu napisali ko sa čim i gde može da leti osim letelica do 0.5 kg.
Pomenuli su vazduhoplovne modele koji su navedeni samo u početku i nigde više.
E sada da li sam ja skinuo nakaradan pravlnik ili je loš llink ko zna.
Ali mi se čini da ga je pisao neko ko o vazduhoplovima zna koliko i ja o pravljenju MLADENAČKE TORTE.
marko.jovanovic:
Sorry moja greška.
Tek sada sam video da piše da SVI vazduhoplovi mogu da se koriste u rejonima 1 ili 2
Što automatski znači da je sve u redu što se tiče vožnji modela po livadama i aerodromima (sporskim)
Nema letenja u naselju sem ako nije lakše od pla kile.
Pravlinik je donekle dobar za modelare sem ako nema neki dodatak koji kaže nešto drugo.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version