ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
F1A baterija
dule:
Postovanje,
Dobro dosli na forum.
Pozdrav od bivseg servisa ERC Commerce Samsung.
nbatocanin:
Hvala, bolje te našao :)
nspetar:
--- Quote from: tibeteagle on September 01, 2015, 04:44:32 PM ---Ne, ne želim da se uplićem u ovu kategoriju modela. Hteo sam samo da ukažem na tehnološke mogućnosti današnjice i za mene besmislenost da model leti bez kontrole, sa hajtek elektronikom u sebi. Sa pojavom RC tehnike je trebalo da nestane sva slobodno leteće kategorija, kao što je za mene pre 40 gidna dosadilo trčati za modelima ili gledati kako se vrte oko mene na 15 metara sajle i prešao na punu RC kontrolu.
Zapažamo da danas ništa ne ostaje bez savremenih mikro čipova, pa ni najstarija modelarska kategorija slobodno letećih modela, koja u principu ne treba da ima ništa više od kratkog mekog kanapa kao fitilja u funciji vremenskog releja.
Ne smeta mi da se ove kategorije drže u životu, ako to drugima pruža lepo zadovoljstvo.
Puno sreće na livadi.
(pijemo)
--- End quote ---
Ovo je nešto najbesmislenije što sam pročitao na ovom forumu. Kao da neko pita a zašto se ljudi
bave atletikom i biciklizmom kad je izmišljen automobil i takve zveri kao F1? Slobodno leteći i kružno
komandovani modeli su izrazito takmičarske kategorije i retko ko se bavi njima iz hobija. Danas su to vrlo kompleksne i vrlo skupe kategorije. Bio sam aktivan takmičar i u SLM (A2 i A1)
i KKL modelima (Team racing i vazdušni boj). Sada sam RC hobista
sa malim stiropor igračkama kao i dotični a takvih nas ima na svakom ćošku. Pad SL modela zbog izuzetno visokih cena modela se oseća u Srbiji ali ne i u svetu. Kod nas je takmičarsko
modelarstvo verovatno na najnižim granama. I kod RC-a ima samo nekoliko pravih takmičarskih
modela, jer su i oni vrlo skupi a nema ni jednog takmičenja već ljudi idu u Mađarsku. A o treninzima
neću ni da pričam.
P.S. RC vazdušni boj po atraktivnosti nije ni do kolena atraktivnosti kružno komandovanog
vazdušnog boja.
Petar Antić
nspetar:
Izvinjavam se ako sam nekog uvredio sa onim male stiropor igračke. Ipak su u pitanju modeli.
Bio sam prilično revoltiran pa sam mislio na sebe i čoveka koji me je do toga doveo. Ovakvih
jeftinih modela u Srbiji ipak ima najviše.Bazirao sam se na takmičarsko modelarstvo, jer sam ja to
najviše voleo, pa sam zaboravio da spomenem da ima puno RC hobista koji imaju vrlo lepe, velike
i prilično skupe modele.
marko.jovanovic:
Rc vazdušni boj jako malo ljudi kod nas praktikuje verovatno jer im je žao da olupaju model....
A na netu ima modela za to jednostavnih koji mogu da se naprave za manje od 30 eura (sve sa setup-om a modeli kasnije koštaju manje od 1000 dinar da se naprave i eventualno nafarbaju kao rezervni) pa opet niko neće da se igra sa tim...
Meni je to zanimljivo samo nema baš interesanata. A to koja je kategorija skupa ili nije to baš i nije merodavno jer na primer kada uzmete DLG neki takmičarski, pljunete za njega 1000 i više eura i to je to uglavnom takvi modeli traju godinama i najmanje se krše i lome (naravno ako se ne leti akrobatika) dok kod rc malo malopa nešto otkaže pa daj novi servo pa daj esc pa daj bateriju pa daj motor....
Svejedno kao što naš narod kaže SVAKI MAGARAC IMA SVOJE VESELJE i mislim da nije baš merodavno da se kaže kako je neka disciplina dosadna, bolja, skuplja... Neko uživa u pecanju, neko u vožnji čamcem.....
Ukusi su jako zaebana stvar za svađu i prepirku.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version