RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Gliser 26ccm.
Sava:
Da bi gliser bio stabilan, posebno pri većim brzinama, neophodna je određena oprema. Prevrtanje pri oštrim zaokretima, pravljenje salta pri naglom dodavanju gasa, naginjanje na jednu stranu kao i žiroskopski momenat elise moraju se preduprediti.
Zato je postavljena sva ova oprema na krmenom delu.
Za ovu dužinu čamca elisa je udaljena 70mm od krme, kao i kormilo pravca. Prečnik elise je 78 mm. i tu veličinu diktira snaga i broj obrtaja motora. Teško je izbeći kavitaciju i samo podešavanja svih parametara smanjuje njenu mogućnost.
Ima puno momenata koje treba ispoštovati sa tehničke strane da bi se uživalo u vožnji i vratolomijama jer brzine su ovde oko 70 km/h.
Pozdrav iz SM :)
dusan.milenkovic:
Vidim ja da ce na prolece padne trka. Taman ce i moj atlas do tada biti konacno gotov...
Sava:
Bože zdravlja, jezero u Fruškoj Gori Beli kamen, poviše sela Bešenovo. Raj na zemlji, nema kupača, nema pecaroša, voda čista kao suza. Biće nas više da oprobamo čamce. :big smile
Lepo je i kod nas u Mitrovici na keju, sedneš na stepenicu i furaj dok ima goriva.
marko.jovanovic:
Ima mesta u okolini Sremske Mitrovice koliko hoćete da se vozi. Sava je malo nezgodna jer je tekuća voda pa ako se nešto desi nepredviđeno onda moraš da brzo reaguješ kako bi došao do čamca. Jezera su meni mnogo sigurnija, a osim toga nema dosadnih gledalaca koji zapitkuju i smetaju...
imamo i Jezere u Manđelosu koje je bliže od Bešenova ali ima pecaroša.
Mesta će se naći da se vozi samo da se spremimo kako valja za proleće.....
zajko:
I ja se prijavljujem za tekmu (pijanoo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version