Riva Aquarama special 1:7 rc boat

Started by Decky, October 01, 2015, 12:11:44 PM

Previous topic - Next topic

Decky

Pocetak gradnje rc camca Riva Aquarama special 1:7
Model je duzine 125 cm, visine 23 i sirine 34
prve slike su samo sklapanje bez lepljenja da vidim kako se uklapaju delovi seceni na laseru
probao sam na rebrima i letvicama da obelezim kontrolne linije da bi sve bilo pod 90 stepeni i rebra paralelna
Inace za pocetak koristio sam sper 3 mm dvostruki za rebra i letvice za povezivanje rebara

Decky

Jos slika sa nastavkom sklapanja

Decky

Na rc group slike kako se postavljaju rebra. Mnogo je komplikovano a i dosta vremena oduzima
Posto sam crtao kontrolne linije na delovima nadam se da cu ustedeti dosta vremena kod sklapanja.
Greska nebi trebala biti veca od 0.5-1 mm, sto na ovu velicinu nece biti problem
zadnja je slika za mojim kontrolnim linijama

Decky

:)aplauz

Decky

Zasad toliko
Sledece sedmice nastavak lepljenja :)aplauz

vladasimon

Bravo  :)aplauz Vrlo lepo izgleda i nadam se će uskoro biti završen  ()-()

Decky

Pod '' uskoro'' mislis za prolece  mmmm

Sava

:)aplauz  Prelepo, ovo je Stradivari među brodovima.Prilično je komplikovan zbog velikog broja rebara. Ne sumnjam da će sve biti filigranski odrađeno, ali će trebati truda i vremena. Rano je još pričati o pogonu i ostalim stvarima. Ova vrsta broda zahteva opremu kakva mu dolikuje, a to je sijaset ukrasa koji u celini daju lepotu ovog broda.
Podržavam ovakvu vrstu projekta. Sve najbolje.
Pozdrav iz Mitrovice
ex pseudonijum: licider

mirce

Ovo je baš lepo... Ima li to i u nekom kitu? Tisa je blizu... :big smile

(pijemo)

marko.jovanovic

Šteta što nema smjali koji balavi sa iskeženim jezikom i otvorenim ustim pa da stavim jedno hiljadu komada makar me i zbog toga banovali.... (:sok:) (:sok:) (:sok:) (:sok:) (:sok:) (:sok:)
Čoveče kakve umetnost.
Ako ovako se potrudiš da uradiš kao što je gore na onim slikama onda će to biti pravo malo umetničko delo koje još može i da se vozi.
Nego kad smo već kod brodova gde si sekao na laseru šper i koliko je precizno urađeno???? Koliko košta i kako bi se moglo iseći nešto i za nas. U pitanju je jedan model broda takođe od nekih 120 cm.... Šper 3mm topola i 6mm topolova rebra?
The ground is the limit (or a water)

uros2002

@Decky

Svaka cast Decky, znaci pocelo je sklapanje. Jedva cekam da vidim nastavak radova.

Inace prelepo izgleda.

Samo tako i ocekujemo slike kompletne izgradnje.

Bravo :)aplauz :)aplauz :)aplauz :)aplauz :)aplauz

mirce

@ Marko, vidi sa Draganom.

On je sekao sve što treba za G2.
Evo ti broj: 064 138 138 0

(pijemo)

uros2002

Evo i ja da javim ko ima laser.

Pokretac ove teme ima laser @Decky i radi super. Porucivao sam kod njega i mogu reci samo brzo i kvalitetno odradjeno.

Sve pohvale za @Decky

Decky

Da, seceno je kod mene na mom laseru TROTEC SPEEDY 100 koji ce uskoro biti zamenjen sa SPEEDY 400 koji je mnogo jaci i brzi a i velike radne povrsine.
Bice Aquarama i u kitu samo da proverim sve delove kako se uklapaju. Tu sam za sve dogovore oko usluznog secenja. Imam dobar lager topolove i brezove sperploce od 3 mm, nesto i 4 mm a ako treba sestica lako se slepe dve od 3 mm sto sam i radio kod ovog modela
Inace nisam ti ja za neko detaljisanje pogotovu oko metalnih delova, sem ako se neko od vas nejavi da pomogne.
(pijemo)
(work)

Decky

Jos malo slicica
Zaleplene sve letvice, jos malo pa pocinjemo oblaganje sa sper plocom a preko nje planiran je furnir