RC DRUĊ½ENJE > PRETHODNI SKUPOVI

Savski nasip - otvaranje sezone(za neke da za neke ne)

(1/3) > >>

dule:
Ja i moj drug Mile resismo jedne lepe subote sad u februaru da otvorimo sezonu.
Pripreme su trajale sat vremena u koje su spadali provera baterija,servoa ,motora i tako toga i izedanje bureka.Evo par slika:

Sve proverismo i onda upalismo motor koji je dva meseca spavao.Upalio na ruku bez problema.Pustili ga da se zagreje sa bogatom smesom a kad poce da dimi ,ustelova smo ga i bas je dobro radio.Kada sam sve proverio, sve je bilo dobro,odlucih da poletim.Evo par slika:

I to je bilo sve od letenja ,nijedna figura ,nikakav osecaj na palicama jednostavno sama je odletela daleko........

Moj drugar Mile je uspesno otvorio sezonu sa svojim Spitfire-om.

Napomena:
Kada vam model stoji duze vreme,uvek po izlasku na livadu odradite range test.To pise u svakom pravilniku.

Pozdrav!

englez:
ouch   :sljus

moje saucesce.

darko:
Koji je prijemnik bio na modelu ?
Assan ili ?

petar:
Dule, zao mi je dosta dobar avion ode.

Ali hajde jos jednom da kazem par reci.

Ja sam na svojoj katani zamazao mascu sve kontakte i tek onda "ubo" konektore na svoje mesto.
Tako konektori mnogooo puta sporije "zahrdjaju", ali ima i jedan jadac kod toga, a to je da lako ispadnu pa ih treba necim mehanicki onemoguciti (privezati ih zajedno za nesto da drzi zice da ne mogu da se izcupaju recimo iz predajnika.

Ne kazem ja da pravilnici ne valjaju, ali u velikoj gomili slucajeva nije problem sa radio vezom (to moze biti problem ako se recimo upotrebi prijemnik koji je prosli put pao - poput ovoga sada, a da se ne proveri "range") vec je recimo prijemnik izgubio napajanje.

Ako bi neko hteo da namesti da prijemnik ne gubi tako lako napajanje trebao bi da ili da zalemi zice umesto konektora ili stavi ozbiljne konektore ili stavi vise konektora paralelno pa da se nada da nece svi zakazati u isto vreme.

Mada smatram da range check ne bi nista pomogao u ovom slucaju, samo drmusanje dok bi nosio model (ako se ne bi odaljivao sa stanicom) bi mozda dovelo do toga da sve otkeze na zemlji... (da je bilo srece ko sto nije....)

Ima tu i jedna tuzna cinjenica, a to je da prvi zakonodavac (koji i uvodi zakone i odredbe) ne zeli da stvari budu kako treba. A kako to?
Pa da su stanice malo bolje napravljenje bile bi neunistive i vecite, e sad umesto da zakonodavac zabrani prodaju djubreta i u velikom broju slucajeva drasticno smanji uzroke otkaza on to ne radi vec leci posledicu (tako sto te recimo kazni....).

Pozdrav, Petar

magic:
Iz jednog mog razgovora sa Petrom (jos poodavno) sam shvatio da mesto gde skladistimo modele ima itekako uticaja na oksidaciju kontakata. Ja sam zato odlucio da se manem garaza i podruma i drzim ih sve u kuci odnosno na zastakljenoj terasi koja ima grejanje. Okacicu sliku kako sam na delu zida 2x1,5m spakovao 6  (:sok:) modela!

Inace stvarno mi je zao za tvoju Funtanu.

Pozdrav

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version