RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI
Savski nasip - otvaranje sezone(za neke da za neke ne)
sasa:
Kada vam model stoji duze vreme,uvek po izlasku na livadu odradite range test.To pise u svakom pravilniku
Kazi te nama pocetnicima sta ovo znaci konkretno,inace pridruzujem se zaljenju za ovakvim modelom.pozdrav VEDRO
zgrujic:
SASA: Sta je range test imas u uputstvu svog RC predajnika. Kako se izvodi zavisi od tipa RC predajnika. Kod obicnih (ne 2.4GHz) se sasvim ili samo do poslednjeg kolena skupi antena, udaljis se 30-50m od modela i ako svi servoi slusaju izvuces antenu i letis. U svakom slucaju procitaj uputstvo!
Lep model, steta...
MEPHISTO:
Пре ће бити нешто друго а не домет станице или пријемника.
Али ниси написао у ком тренутку си приметио да не прима команде? Очигледно је примала до неког тренутка јер си успешно узлетео...?
Иначе, отварање сезоне на Савском насипу припада мени (ако се не појави неки још већи фрик):
07.01.2009
Matić Dragan:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
UBIO SI FUNTANU AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
jbg to je bio jedan od najboljih modela u okruzenju
sad lepo banuj sam sebe na dve nedelje za kaznu
dule:
Nema nista gore nego da polomis model koji je ostao bez komande.Da sam bar leteo na noz nisko pa da ode slavno.....
Uradili smo analizu na licu mesta ,inace bi riknuo da ne znam tacno sta se desilo,i dosli do uzroka.
Nije baterija,nije prekidac,nisu kontakti(niti ima oksida-pozlaceni su svi) vec je prijemnik.Inace prijemnik je jedan od najpouzdanijih na svetu Futaba 149 na 72Mhz.
Otvorili smo prijemnik na licu mesta i videli sasusenu vlagu koja je bila navatana na futabinom cipu i po okolnim elementima kao i na ulaznim filtrima.
Kad nisam pao u komu.Opet probali da upalimo i izmerili range i bio je oko 10m.
Uzeli i oprali prijemnik ,isusili ga i probali opet,radi i ima veliki domet.
Naravo ucenije:
Ako vam model stoji duze vreme u garazi u kojoj je hladno i vlazno,nemojte leteti vec proverite svoje prijemnike.
Nemojte nikada ni da ih drzite u takvim uslovima ,ko moze naravno.
U garazi su mi jos dva modela sa futabama 319 i jos nemam hrabrosti ni da ih otvorim da pogledam kakvi su.
Inace neko pomenu Assana,kada sam radio range test jesenas,nisam mogao da nadjem mesto gde ce se razlokovati.Taj link ubija.
Otvorio sam da pogledam predajni modul i zaprepastio se.Jes da je kineski totalno ali on ima izlazni hibrid koji ima 2W.Inace ne verujem da radi u punoj snazi ali ko bi ga znao.Ima i primopredajni switch posto ima i prijemni i predajni deo(kao i svi drugi proizvodjaci).Sve u svemu mnogo interesantna sprava a za male pare.Na Hitecu radi savrseno ali nisam imao hrabrosti da ga testiram na vecem modelu nego na metarskom elektro i bas sam zadovoljan.
Eto to se desilo sa Funtanom i idem da se banujem jer sam se bas smorio.Ako neko ima Funtanux50 ja bih je kupio jer to mi je jedina uteha i to delimicna.
Pozdrav!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version