RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Sig Ryan STA
coka:
Naisao sam na ovaj video klip.
Rec je o Ryan-u sa RCU, cije slike sam postavio u ovom topiku.
coka:
Sovo
Da, modelarstvo zahteva pozrtvovanje.
Coka
coka:
Za nanosenje kompozitne korice koristio sam vazduhoplovnu epoksidnu smolu iz BG model shop-a.
Dve male bocice doneo mi je drugar kada je dolazio za Afriku.
Za jedan kvadratni metar 25-o gramske tkanine, ako ste veoma pazljivi, potrebno je 25gr epoksidne smole.
Posto sam kompozit nanosio na balzu, napravio sam duplu kolicinu smole, jer je bilo normalno racunati da ce balza upiti odredjenu kolicinu, a takodje racunao sam i na odredjeni rastur.
Posto je bilo veoma toplo, razredio sam smolu sa alkoholom (100:25) i prvo sam premazao povrsinu, kako bi impregnirao balzu.
Ideja mi je bila da presvucem trup tkaninom iz jednog dela, ali komad koji sam imao nije bio dovoljno veliki, tako da sam iskrojio 6 komada.
Prvi komad koji sam postavio je bio bocni.
Zatim drugi bocni, prednji i zadnji gornji, a nakon toga prednji i zadnji donji.
coka:
Preklope sam izvrsio sto sam blize mogao spojevima bocnih stranica sa plankovima.
Metil alcohol je brzo isparavao, pa sam u toku rada morao jos jednom da izvrsim razredjivanje smole.
Visak smole sam skidao karticom i koristio za sledeci komad tkanine.
Kolicina koju sam zamesao je taman bila dovoljna da se posao zavrsi, ma da sam na kraju vec cedio poslednje kapi iz cetkice.
coka:
Kada sam sve zavrsio, ostavio sam trup na alatu da se susi.
Nakon 1 sata, pocelo je stvrdnjavanje smole.
Uvece je pocelo nevreme, pa se alat sa trupom na sebi preselio u dnevnu sobu.
Ujutru je sve bilo suvo i pod noktima se osecala lepa i tvrda korica.
Ipak, tek sutradan (dakle nakon 36 sati), mogao sam zapoceti sa brusenjem
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version